MónTerrassa
Tres nous projectes de “Treball als barris” donaran feina a 51 terrassencs

Tres nous projectes dins del programa “Treball als barris” donaran feina a un total de 51 persones en risc d’exclusió social. Aquest dimarts, 15 de novembre, s’ha presentat el nou pla d’execució que inclourà la contractació d’aquest mig centenar de veïns procedents de barris de La Maurina, Torre-sana, Vilardell, Montserrat i Ca n’Anglada. A més, els dispositius d’inserció laboral atendran també a unes 300 persones.

El programa busca contribuir al dinamisme socioeconòmic dels quatre barris mencionats i potenciar un equilibri territorial. Impulsat des del Servei d’Ocupació de Catalunya, s’executa des de Foment de Terrassa, el qual destinarà 10 persones a la realització de tasques administratives, dinamització i especialitzades en ocupació i intermediació amb empreses. El programa comptarà amb una dotació total d’1.220.917,86 euros, dels quals 1.036.155,27 euros estan finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i 184.762,59 euros són aportats per fons municipals.

Les accions previstes en el programa d’ocupació

“Treball als barris” vol promoure també la convivència veïnal a través de la millora de l’ocupabilitat de les persones usuàries, facilitant recursos per a l’accés al mercat de treball i posant en contacte les persones demandants d’ocupació amb aquelles empreses del territori amb necessitats de contractació, enfortint la col·laboració amb el teixit empresarial i reforçant les sinergies amb les entitats i agents del territori.

Per a la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, “és imprescindible treballar pel teixit socioeconòmic i pel foment de l’ocupació amb visió de ciutat. És per això que programes com «Treball als Barris» són una eina eficient per atendre aquelles situacions que requereixen d’un tractament especial, posant el focus d’acció en una àrea d’influència concreta per obtenir beneficis a nivell local”.

Les accions previstes per aquesta nova edició es desenvoluparan a través de 3 programes:

– Manteniment del dispositiu d’inserció sociolaboral, amb dos punts destinats a l’atenció de col·lectius amb dificultats especials, ubicats en els barris objectiu de l’actuació: al Centre Cívic Francisca Redondo de la Maurina i al Centre Cívic Montserrat Roig de Ca n’Anglada. L’objectiu d’aquest dispositiu és contribuir a la millora de les competències professionals de les persones usuàries, a través d’actuacions d’orientació i acompanyament, accions preventives per a joves, formacions a mida amb compromís de contractació i accions de col·laboració amb entitats i empreses del territori.

– Execució de programes mixtes de formació i treball, a través de la Casa d’oficis, que en aquesta edició es centrarà en les especialitats de fusteria d’alumini i operacions auxiliars en l’organització i funcionament d’instal·lacions esportives i monitoratge esportiu. Un total de setze joves, vuit per a cada especialitat, participaran del programa, per aconseguir els objectius d’aprendre un ofici, aprendre i consolidar l’ús de la llengua catalana en l’entorn professional, aconseguir experiència professional i fomentar la participació en la dinamització dels propis barris.

– Actuacions ocupacionals i professionals consistents en la contractació temporal de 35 persones desocupades dels barris objectiu per realitzar obres i oferir serveis d’interès general a espais públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa