MónTerrassa
TerrassaCentre celebra 25 anys fent ciutat i comerç
  • CA
Batallé, Linares i Escudé amb el cartell de sorteigs de vals de regal
Batallé, Linares i Escudé amb el cartell de sorteigs de vals de regal | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest 2020, TerrassaCentre celebra els 25 anys. Tal com recorda Josep Batallé, membre fundador de l’entitat conjuntament amb Maria Costa, els inicis van ser molt durs. “Al centre de la ciutat teníem fins a set associacions de comerciants, i vam haver de lluitar molt durant prop de dos anys perquè s’adonessin que el millor era anar junts, era la millor manera de fer front a un comerç que ja estava canviant”. D’aleshores ençà, l’entitat s’ha anat adaptant a les necessitats comercials i ha procurat innovar amb tot el que ha pogut, convertint-se en “model de referència” per a d’altres associacions comerciants de municipis. D’aquí va néixer el Carrilet de nadal, les botigues al carrer o el Fora Stocks, ara tant habitual arreu però que tenen el seu origen a Terrassa.

L’associació havia preparat diverses iniciatives per celebrar l’aniversari. Amb la irrupció del coronavirus però caldrà veure com evolucionen i es reorganitzen.

Objectiu: més associats

Al llarg de la història TerrassaCentre ha patit, com totes les associacions, alts i baixos. I canvis. La direcció però ha recaigut només en tres persones: Josep Batallé (1995-2010), Jan Paloma (2010-2017) i Xavi Linares (2017-2020). El major pic d’associats manifesten que se situa ara fa uns deu anys on van arribar als 320 agremiats. Actualment, en tenen 220, la majoria dels quals comerciants (i un petit percentatge empreses). Aquesta xifra suposa 1/3 del total dels comerços que hi ha al Centre.

“Hem perdut comerciants per jubilacions i per tancaments. També l’increment de franquícies i grans cadenes fa que sigui molt difícil que s’uneixin al gremi perquè no tenen aquest arrelament a la ciutat”, reconeix Cristina Escudé, una de les membres més veteranes de TerrassaCentre. Per això, un dels objectius que es plantegen és “treballar per incrementar els associats, sobretot de les botigues que són d’autònoms i autòctons, fer-los veure la importància d’anar junts i fer coses junts”.

“Lluitem per tenir un entorn més amable, que funcioni com a centre comercial, i creiem que hem aconseguit ser un model a seguir en la relació de col·laboració permanent entre administració i entitat privada”, explica Escudé que es mostra satisfeta perquè “sempre hem tingut el suport de l’Ajuntament a l’hora de dur a terme iniciatives per dinamitzar el centre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa