Comissió informativa de Promoció econòmica

Comissió informativa de Promoció econòmica | Aj. Terrassa

Les ordenances fiscals que portarà al ple municipal el govern de Terrassa aquest mes d’octubre contemplen la incorporació de bonificacions fiscals per a les empreses o emprenedors que rehabilitin, reformin o condicionin una nau industrial dins de la trama urbana. Fins ara, aquestes bonificacions només es contemplaven en els polígons industrials. “No sabem si és el moment idoni o decisiu però entenem que hi ha l’oportunitat d’obrir aquesta porta. Durant una època vam expulsar la indústria de la ciutat i es va transformar. Ara la nova indústria -relacionada per exemple amb el big data o la tecnologia- pot tornar a repoblar la trama urbana per beneficiar també el comerç de la ciutat i aportar dinamisme empresarial i comercial”, ha manifestat el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert.

Es tractaria de bonificacions tant en l’IBI com en l’impost de construccions, instal·lacions i obra (ICIO). “Com a govern tenim la voluntat de recuperar l’activitat econòmica en trama urbana, i per això hem de ser capaços de posar incentius”, ha subratllat. I és que el govern afirma que ha detectat moltes naus industrials dins de la trama urbana -com per exemple al barri del Segle XX- que necessiten una reforma urgent i una bona manera que tornin a recuperar la vida pot ser amb incentius fiscals.

Les bonificacions en l’ICIO que s’han introduït oscil·len des del 95% al 15%, en diferents escalats en funció dels anys que tingui la nau que es vulgui rehabilitar. “Gairebé el 25% de les naus de la nostra ciutat estan en la fase final de la seva vida útil, i calculem que un 30% esdevindrà obsoleta en un termini de 15 anys”, ha apuntat Albert que considera que “necessitem que el mapa industrial de la ciutat es ressituï”.

Nou comentari