MónTerrassa
Terrassa vol posar remei a les naus industrials obsoletes en trama urbana
  • CA
Comissió informativa de Promoció econòmica
Comissió informativa de Promoció econòmica | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Les ordenances fiscals que portarà al ple municipal el govern de Terrassa aquest mes d’octubre contemplen la incorporació de bonificacions fiscals per a les empreses o emprenedors que rehabilitin, reformin o condicionin una nau industrial dins de la trama urbana. Fins ara, aquestes bonificacions només es contemplaven en els polígons industrials. “No sabem si és el moment idoni o decisiu però entenem que hi ha l’oportunitat d’obrir aquesta porta. Durant una època vam expulsar la indústria de la ciutat i es va transformar. Ara la nova indústria -relacionada per exemple amb el big data o la tecnologia- pot tornar a repoblar la trama urbana per beneficiar també el comerç de la ciutat i aportar dinamisme empresarial i comercial”, ha manifestat el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert.

Es tractaria de bonificacions tant en l’IBI com en l’impost de construccions, instal·lacions i obra (ICIO). “Com a govern tenim la voluntat de recuperar l’activitat econòmica en trama urbana, i per això hem de ser capaços de posar incentius”, ha subratllat. I és que el govern afirma que ha detectat moltes naus industrials dins de la trama urbana -com per exemple al barri del Segle XX- que necessiten una reforma urgent i una bona manera que tornin a recuperar la vida pot ser amb incentius fiscals.

Les bonificacions en l’ICIO que s’han introduït oscil·len des del 95% al 15%, en diferents escalats en funció dels anys que tingui la nau que es vulgui rehabilitar. “Gairebé el 25% de les naus de la nostra ciutat estan en la fase final de la seva vida útil, i calculem que un 30% esdevindrà obsoleta en un termini de 15 anys”, ha apuntat Albert que considera que “necessitem que el mapa industrial de la ciutat es ressituï”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa