MónTerrassa
Terrassa se suma a la Mobile Week Catalunya amb una trentena d’activitats

Terrassa ha estat escollida els pròxims dies 8, 9 i 10 de juliol com una de les seus del Mobile Week Catalunya 2021. Empreses, universitats i Ajuntament han preparat més d’una trentena d’activitats presencials i telemàtiques (tallers, conferències i una festa familiar) al llarg d’aquests tres dies al voltant de tres grans eixos: la protecció de dades i privacitat a internet (identitat digital i ciberseguretat); les habilitats digitals (competències i bretxa digital) que la pandèmia ha posat de manifest; i el paper que juga la tecnologia durant les crisis econòmiques i sanitàries. Terrassa enceta així una nova col·laboració que espera poder mantenir en els pròxims anys. 

“Terrassa és una ciutat eminentment tecnològica, i no podíem deixar passar aquesta oportunitat. És un repte i l’afrontem amb molta il·lusió, i estem preparats per treballar conjuntament per poder ampliar i millorar el sistema innovador de la nostra ciutat”, ha manifestat el regidor Pep Forn en l’acte de presentació de la jornada. Des del govern es considera que la participació en el Mobile ofereix una gran oportunitat per “estrènyer lligams entre els diferents agents -universitat, empreses i administració-“, a més de “posar Terrassa al mapa”. L’objectiu és doncs transferir l’esperit i el coneixement de la MWC a la ciutadania i projectar la ciutat de Terrassa, les seves empreses i la transferència de coneixement a l’exterior.

La directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, ha recalcat la importància que “perquè Catalunya sigui un país digital, cal tenir en compte els territoris. Per això primer cal saber què fan i després aportar el coneixement”, ha subratllat. Ha destacat que des del 2017, s’ha anat incrementant el nombre de municipis participants en la Mobile Week Catalunya amb la idea de “copar el que cada ciutat proposa”. Ha destacat de Terrassa la seva “indústria 4.0 i empreses tecnològiques”, tot recordant que actualment són els sectors que més creixement ocupacional tenen, així com “el fet de col·laborar entre tots només pot aportar beneficis al territori”. 

Per la seva banda, la directora de Digital Future Society i de la Mobile Week, Cristina Colom, ha manifestat que la Mobile busca “apropar la tecnologia al ciutadà, perquè aquesta està present en totes les esferes de la nostra vida quotidiana. És necessari tenir habilitats digitals, i això no només per als treballadors del sector tecnològic”. Colom ha subratllat també la col·laboració público-privada per tirar endavant la jornada i l’efecte de la pandèmia en l’acceleració del procés de digitalització. 

Clica aquí per conèixer tota la programació

Acte de presentació de la Mobile Week a Terrassa | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa