MónTerrassa
Terrassa, a la Jornada Internacional per l’Aigua Pública i Democràtica
  • CA
Ple municipalització aigua Terrassa | Cristóbal

En motiu del Dia Mundial de l’Aigua, se celebra aquest divendres a Barcelona una Jornada Internacional per l’Aigua Pública i Democràtica organitzada per l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), Aigua és Vida, l’Associació Espanyola d’Operadors Públics (AEOPAS) i la Red Agua Pública (RAP). L’objectiu és posar en comú les experiències catalanes, estatals i internacionals de remunicipalització de l’aigua amb la intervenció de destacats ponents i institucions.

Terrassa participarà en la taula rodona titulada Les experiències de recuperació de la gestió pública.Municipis, on assistiran representants de Valladolid, Girona, Salt, Barcelona, Vitòria i Terrassa. En representació del Consistori assistirà el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol. La ciutat també estarà representada al debat que, sota el títol Processos de participació i democratització. Moviments socials, se celebrarà a partir de les 15.30 h. En aquest cas, s’ha previst l’assistència del president de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa, Juan Martínez.

Terrassa gestiona el servei públic d’abastament d’aigua des del 10 de desembre de 2018, a través de la nova entitat pública empresarial local (EPEL) Taigua. La ciutat és un dels municipis més grans de l’Estat que aposta per la gestió municipal directa com a servei públic. A l’Estat espanyol també hi ha fronts oberts com ara a Valladolid (que ja ha culminat el procés) o casos de gestió pública mancomunada com el de Promedio, una empresa de la Diputació de Badajoz. La jornada se celebrarà de 9 h,15 a 17 h, a l’Auditori del Pati Manning de Barcelona (c/ Montalegre, 7) i serà presentada pel periodista Oriol de Balanzó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa