MónTerrassa
Terrassa posa en marxa una incubadora d’empreses fotòniques
  • CA
D’esquerra a dreta, el regidor Amadeu Aguado; Esther Real, Vicerrectora de Transferència de Tecnologia; Jaume Castellà, investigador del CD6 | UPC

!--akiadsense-->

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través del Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6), i l’Ajuntament de Terrassa impulsen la creació de d’un programa d’incubació d’empreses fotòniques, amb l’objectiu d’integrar els agents actius en la creació de noves idees de negoci que utilitzin la llum com a element per desenvolupar el seu producte o servei. En aquest marc, posen en marxa la primera convocatòria 2017 del programa, oberta a aquells projectes tecnològics que es vulguin portar al mercat. La iniciativa compta amb el suport de la Fundació Mobile World Capital, del Clúster d’Òptica i Fotònica del Sud d’Europa (SECPhO) i de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), institut de recerca adscrit a la UPC.

La fotònica, la ciència que estudia les propietats de la llum, és una de les àrees de coneixement que en les properes dècades tindrà un major impacte en la societat i en el benestar de les persones. En els darrers anys, aprendre a utilitzar les propietat de la llum ha permès disposar de sistemes de fabricació avançada i d’alta precisió, d’eines avançades de diagnòstic mèdic i de teràpia (com ara el diagnòstic per la imatge, les anàlisis clíniques, la seqüenciació de gens, la cirurgia avançada). Present en molts elements de la vida quotidiana, des dels automòbils als telèfons mòbils intel·ligents, entre d’altres, la fotònica és, així mateix, una tecnologia clau en la transformació de l’escenari energètic (energia solar, il·luminació eficient).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa