MónTerrassa
Terrassa lidera un projecte europeu de suport a Start-ups i Spin-offs
Primera trobada del SpinTeams, liderat per la Cambra de Comerç de Terrassa
Primera trobada del SpinTeams, liderat per la Cambra de Comerç de Terrassa | Cambra de Comerç

!--akiadsense-->

El projecte europeu SPINTeams, liderat per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, va arrencar la setmana passada amb la primera reunió, celebrada telemàticament els dies 16 i 17 de febrer. Amb la participació de deu socis de cinc països de la Unió Europea, l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a les empreses derivades (spin-offs) i emergents (start-ups) d’universitats i altres centres educatius a través de la millora de les competències emprenedores i de negoci i la creació d’una xarxa de mentors i equips emprenedors transnacionals per tal d’aconseguir l’èxit i la consolidació de nous negocis.

El projecte SPINTeams obrirà noves oportunitats d’aprenentatge, reforçarà les capacitats d’investigadors i estudiants, augmentarà l’establiment de xarxes internacionals i construirà una infraestructura de suport a través de “mentors d’emprenedoria”. Tots ells provindran de l’àmbit empresarial i d’empreses derivades i emergents ja creades i constituiran una comunitat virtual de mentors dedicats a millorar les competències empresarials.

L’SPINTeams neix de la detecció, per part de les cambres i empreses impulsores del projecte, d’uns factors clau que determinen l’èxit d’una empresa de nova creació. Entre aquests, destaquen les competències empresarials dels socis fundadors i la seva adequada complementarietat; un equip amb les habilitats necessàries; l’establiment de xarxes i cooperació internacional; un desenvolupament empresarial adequat a la fase d’escala; i l’accés al finançament en totes les etapes.

Les conseqüències més immediates per als participants en el projecte es concretaran en l’adquisició de capacitats per a una gestió empresarial reeixida, l’obtenció d’orientació per a desenvolupar idees de negoci, el suport per a la fundació d’empreses, l’establiment de xarxes de col·laboració que permetran la cerca de socis i talents i l’oportunitat d’ampliar amb nous mercats una empresa de recent creació. A llarg termini, l’SPINTeams contribuirà a impulsar la creació de noves empreses i al desenvolupament de negocis d’expansió internacional més resistents i duradors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa