MónTerrassa
Terrassa guanya Sabadell en nombre de comerços
  • CA

El Vallès Occidental és la segona comarca catalana amb més comerços, després del Barcelonès. En total, la comarca vallesana compta amb 10.438 establiments comercials, segons un estudi de la Cambra de Terrassa i de Sabadell encarregat pel Consell Comarcal. Això suposa que el Vallès Occidental disposa d’11,47 comerços per cada mil habitants i converteix la regió en la comarca amb una densitat de comerç més petita.

Sabadell i Terrassa concentren poc més del 50% de l’oferta comercial de tot el Vallès Occidental i onze municipis (Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixach, Barberà del Vallès, Santa Perpètua i Castelar) acaparen més del 90% de tots els comerços. En tota la comarca hi ha 1.633.525 metres quadrats dedicats al sector comercial.

Terrassa i Sabadell lideren la classificació amb més comerços, 2.649 i 2.630 respectivament, seguits de Sant Cugat, amb 1.024 establiments comercials. Pel que fa a la densitat, Palau Solità i Plegamans és el municipi amb una major concentració comercial, amb 14,15 comerços per cada mil habitants. El segueixen Barberà, que compta amb el centre comercial Baricentro, Sabadell i Cerdanyola.

Gallifa, Rellinars, Vacarisses, Ullastrell i Viladecavalls són les poblacions del Vallès Occidental amb major concentració de comerços, amb menys de sis botigues per cada miler de ciutadans. Gallifa, que té poc menys de 200 habitants, no disposa de cap establiment.

La mitjana de les superfícies comercials del Vallès Occidental és de 156 metres quadrats. Destaquen la grandària a Barberà del Vallès, influït pel centre comercial, amb una mitjana de 211 metres quadrats i de Sant Quirze, amb gairebé locals de 240 metres quadrats de mitjana. A Rellinars i Ullastrell és es troben els locals més petits, amb mitjanes per sota dels 70 metres quadrats.

Més informació i gràfics a Via Empresa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa