MónTerrassa
Terrassa es fixa com a prioritat trobar feina als aturats majors de 40 anys
Isaac Albert, Jordi Ballart i Antoni Abad, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Terrassa
Isaac Albert, Jordi Ballart i Antoni Abad, a la sala de premsa de l’Ajuntament de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert; i del president de la patronal Cecot, Antoni Abad; han fet oficial la pròrroga del Conveni Terrassa Aposta per l’Ocupació, un programa de tutorització, de formació especialitzada o d’assessorament a persones que s’han trobat sense feina després d’anys sense reciclar-se.

La pròrroga que s’ha fet ara oficial té validesa per al 2020, però Albert ha remarcat que el programa tindrà continuïtat també el 2021. Per aquest programa iniciat el 2014 hi han passat més de 1.500 persones i s’hi han invertit més de 800 mil euros (90 mil en aquesta darrera edició), aconseguint uns resultats que des de Promoció Econòmica es consideren “un èxit”. Afirmen que “s’ha aconseguit la inserció laboral de prop del 40% dels participants”, i es posa en relleu que el programa va destinat a majors de 40 anys, un col·lectiu que representa actualment més del 50% del total d’aturats a Terrassa.

Una de les claus de l’èxit és que “el programa destaca per la seva capacitat d’adaptar-se a les necessitats del mercat laboral, fent formació específica i assessorament personalitzat”. En aquests moments, ressalten, que els perfils més demandats són aquells referents a sectors assistencials i d’alimentació. L’altre factor clau per aconseguir aquesta alta inserció laboral ha destacat tant Ballart com Abad és “la col·laboració entre tots els agents. És una voluntat de cooperar permanent i no forçada, un signe de confiança i modernitat”.

Des de Cecot aquest 2020, davant les circumstàncies de la pandèmia, s’ha més que doblat el nombre de persones ateses. “Hem de continuar apostant per millorar la qualitat de l’ocupació, aprofundir en la digitalització i segmentar més i millor els col·lectius atesos” ha dit Abad en referències als reptes que hi ha sobre la taula. Per la seva part, l’alcalde ha recordat que “Terrassa aposta pel teixit econòmic i la seva gent. No volem deixar ningú enrere. I ho volem fer sumant i coordinant-nos per superar un temps ple d’incerteses però també de reptes i esperances”.

Nou comentari

Comparteix