MónTerrassa
Terrassa, entre els 25 municipis més transparents de l’Estat
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa se situa al capdamunt de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) 2017, un rànquing que elabora la delegació espanyola de l’ONG Transparency International, dedicada a avaluar les institucions públiques. L’ITA 2017, que s’ha fet públic recentment, ordena les 110 majors ciutats d’Espanya segons l’índex de transparència assolit, mesurat a partir dels requisits de transparència en l’administració local que estableix la legislació espanyola.

En aquest llistat, Terrassa és una de les 25 ciutats que arriben al 100%. És la primera vegada que l’Ajuntament de Terrassa arriba a la puntuació màxima en aquest índex, culminant així una línia ascendent des de la creació del rànquing, el 2008. Aquell any la puntuació obtinguda pel Consistori va ser el 61,9%, i en els informes següents va anar pujant fins a situar-se al 97’5% el 2014, quan es va publicar l’últim informe fins ara.

L’ITA es calcula a partir de 80 indicadors agrupats en sis àrees diferents. Així, per exemple, es té en compte si els ajuntaments publiquen les retribucions dels càrrecs públics, els continguts del web municipal o quina informació sobre contractacions i licitacions es posa a disposició de la ciutadania.

Trobareu l’informe clicant aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa