MónTerrassa
Terrassa dona suport a Barcelona per l’Agència Europea del Medicament
  • CA

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa, Miquel Sàmper, va participar aquest dilluns a la tarda a l’acte de presentació i lectura del manifest de suport ciutadà a la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (coneguda internacionalment per les seves sigles en anglès EMA – European Medicines Agency).

El tinent d’alcalde va assistir a l’acte en representació municipal després que la Junta de Portaveus va acordar en la seva darrera sessió donar suport a la ciutat de Barcelona perquè pugui acollir la nova seu de l’EMA, ja que Terrassa, juntament amb les ciutats que l’envolten com Sabadell, Cerdanyola, Sant Cugat del Vallès o Rubí, configuren l’àrea hospitalària de major capacitat de Catalunya amb l’Hospital de Terrassa, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, el Parc Taulí de Sabadell o l’Hospital General de Catalunya.

L’EMA és una agència de la Unió Europea que té per objectiu contribuir a la protecció de la salut pública i animal tot assegurant que els medicaments per a ús humà i veterinari siguin segurs, eficaços i d’alta qualitat. En aquest sentit, una de les conseqüències del brexit ha estat la necessitat de traslladar les dependències de l’EMA de Londres a una nova ubicació dins l’àmbit de la Unió. Per aquest motiu, la ciutat de Barcelona, però també Terrassa, Catalunya i l’Estat han mostrat un especial interès estratègic perquè aquesta agència internacional s’ubiqui en el nostre territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa