Terrassa és la quarta ciutat amb més factures pendents a Endesa. Així ho ha revelat Catalunya Ràdio després de tenir accés a les dades sobre el rànquing de municipis amb un deute més elevat amb la companyia elèctrica. A la nostra localitat, el deute puja gairebé a un milió d’euros, en concret a 922.551 euros, corresponents a 838 números de contracte i 76 contractes amb Bo Social.

Barcelona és la ciutat catalana on més persones vulnerables han deixat de pagar els rebuts de la llum a Endesa, segons les mateixes dades recollides per Catalunya Ràdio. A la capital catalana la segueixen Lleida (amb un deute de prop d’un milió i mig) i Sabadell, amb un deute proper al de Terrassa (983.287 euros en 826 contractes).

La setmana passada, la companyia energètica Endesa va proposar a les administracions públiques cofinançar al 50% del deute acumulat a Catalunya després de l’aprovació de la llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. L’empresa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, que, segons els seus càlculs, a 30 de juny del 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d’euros. D’aquestes, només el 30% s’han beneficiat de les ajudes i els descomptes del nou Bo Social, que va aprovar-se a finals de l’any 2017. Aquestes persones en situació de vulnerabilitat, tant les que no s’han acollit al Bo Social com les que sí, segueixen acumulant deute.

L’objectiu de la firma és donar una solució a les persones en situació de vulnerabilitat abans que arribi l’hivern i evitar la interrupció de subministraments. A més, fa la proposta amb la voluntat de liquidar el deute pendent que s’ha generat fins al moment.

Nou comentari