MónTerrassa
Terrassa, una de les ciutats amb més demanda de cases prefabricades
  • CA

Terrassa és una de les ciutats amb més demanda per construir cases prefabricades dins de l’Estat Espanyol, segons informa ServiMedia amb dades de la plataforma digital per la millora de la llar Habitissimo. En concret, la província de Barcelona aglutina el 13% del total de les peticions de cases prefabriques registrades dins de tot l’Estat, i dins d’aquesta regió, Terrassa és una de les que compta amb més demanda, juntament amb Rubí i la ciutat comtal. Lluny de Barcelona, el rànquing de sol·licituds per aquest tipus de construcció el segueix Madrid, amb un 7%, i València, amb un 6%.

La plataforma digital afirma que “la creixent preocupació per la sostenibilitat, l’ús d’energies alternatives i els canvies en la forma de vida que ens ha portat la pandèmia de la Covid-19” han fet que sorgeixin altres alternatives a la vivenda tradicional, en aquest cas, les cases prefabricades, que son “una solució cada vegada més demanada per la seva rapidesa, senzillesa i respecte al medi ambient”.

L’augment de demanda per construir aquest tipus d’habitatge s’ha produït per múltiple factors, però el preu és un avantatge clau a tenir en compte. El cost d’un habitatge prefabricat és molt més baix que no pas comprar un habitatge tradicional, generalment parlant, ja que això també dependrà de la mida i els materials utilitzats. ServiMedia exposa que el cost mitjà d’una casa prefabricada se situa entre els 30.000€ i els 15.000€, és a dir, que son entre un 30% i 40% més barates que les tradicionals.

A més del preu, també s’ha de tenir en compte la rapidesa i la senzillesa del procés de construcció. “La construcció es basa en un sistema modular que permet accelerar tot tipus de procés. A més, no ha d’esperar a la tradicional entrega de claus com abans, sinó que amb aquest tipus de casa, pots anar adaptant el teu habitatge en funció de les necessitats personals”, afirmen.

Tot i així, des de la plataforma digital comenten que “encara falta molta informació sobre aquest tipus d’habitatge”. De moment, aquest desconeixement no és un problema per la construcció d’aquest tipus de cases a Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa