MónTerrassa
Terrassa convida les pimes a participar en el Pla de Viabilitat Empresarial de PIMEC

La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín i el vicepresident de PIMEC al Vallès Occidental, Miguel Àngel Salazar han presentat aquest matí la participació de Terrassa al Pla de Viabilitat Empresarial que ha creat PIMEC amb el suport de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu que les empreses que formen part del teixit empresarial de la ciutat gaudeixin del servei d’anàlisi empresarial que s’ofereix al programa.

El Pla de Viabilitat Empresarial de PIMEC és un programa que ofereix a les petites i mitjanes empreses i eines com la diagnosi, la formació i l’acompanyament per millorar en la trajectòria de l’empresa, eines claus per impulsar el teixit econòmic de la ciutat, segons ha afirmat Núria Marin. La tinenta d’alcalde ha convidat a totes les pimes de Terrassa a participar en aquest Pla, ja que es tracta d’una “palanca d’impuls que poden aprofitar gratuïtament les empreses”. Ha afegit que a Terrassa “cal treballar molt per garantir la continuïtat de les empreses locals”, i per aquest motiu, “la ciutat dona suport a programes que reforcen i fan créixer el teixit econòmic de la ciutat”.

El Pla de Viabilitat Econòmica va dirigit sobretot a les petites i mitjanes empreses i els autònoms de la ciutat perquè facin un diagnosi de control econòmic de les seves activitats i evolució dels seus negocis, ha explicat Salazar. Per la seva part, ha explicat que la PIMEC va signar un conveni en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa que encaixa les accions publico-privades que han de fer sinergia per donar valor i fonament a l’activitat econòmica de la ciutat, amb l’objectiu de “reforçar els emprenedors de Terrassa i les estructures per millorar els seus negocis“.

El Pla té quatre objectius: diagnosticar a curt i mitja termini la situació i viabilitat de l’empresa, capacitar l’empresariat amb el conjunt d’eines necessàries per portar a terme una anàlisi i identificació clara dels factors claus de canvi, estructurar un full de ruta de viabilitat empresarial, i finalment, aconseguir la viabilitat del negoci a mitjà i llarg termini.

El programa consta de tres fases: la primera, una diagnosi, la segona, l’anàlisi d’aquest diagnòsi i la tercera, el pla de viabilitat. En teoria el programa està tancat, però l’acord de conveni que PIMEC va signar en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa permet que per les empreses de Terrassa es torni a obrir la convocatòria per participar en la primera fase de diagnosi. Des del seu llançament el mes de gener, ja ha arribat a mé de 1.000 empreses a tot el territori català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa