MónTerrassa
Terrassa reivindica el seu potencial com a ambaixadora de Catalunya al món
  • CA
El tinent d'alcalde Isaac Albert, amb el conseller d'Exteriors Alfred Bosch i la secretària d'Acció Exterior, Mireia Borrell
El tinent d’alcalde Isaac Albert, amb el conseller d’Exteriors Alfred Bosch i la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell | I.A.

!--akiadsense-->

Aquest dijous, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i projecció de la ciutat, Isaac Albert, s’ha reunit amb el conseller d’Exteriors Alfred Bosch, i la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell. L’objectiu de la trobada era tractar les línies de col·laboració exterior entre el Govern i l’Ajuntament de Terrassa. “Volem reivindicar el paper de les ciutats intermitges a Catalunya i al món“, ha manifestat el regidor egarenc.

Des del Consistori es considera que “les delegacions de la Generalitat al món poden esdevenir unes aliades“, i aposten per potenciar encara més Terrassa com a ciutat universitària de referència, centre d’innovació i amb un món empresarial actiu. La candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, el Mundial de Hockey Femení 2022 o la projecció del Parc Audiovisual de Catalunya com a centre de producció de referència a Europa, són alguns dels projectes de ciutat que aquest dijous s’han abordat en la reunió.

El tinent d’alcalde Isaac Albert ha volgut transmetre la importància que es posi en valor la tasca desenvolupada per Terrassa per visibilitzar el paper de les ciutats intermitges en la concreció de projectes estratègics que miren més enllà de les pròpies fronteres, així com el compromís de les mateixes en els objectius globals de desenvolupament sostenible.

A la trobada, on també hi han participat la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat, Mireia Borrell, i el cap de servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa, Joan Chicón, també s’ha posat en valor el treball desenvolupat per la ciutat a xarxes internacionals com Eurocities o la CGLU, el que demostra l’aportació positiva i estratègica que es desenvolupa en projectes claus, més enllà del protagonisme, ja consolidat, de Barcelona com a referent global.

Des del Departament d’Exteriors s’ha valorat positivament la tasca desenvolupada per la ciutat i s’ha establert el compromís d’agendar properes reunions de treball amb un doble objectiu: treballar directament amb les Delegacions de la Generalitat la promoció internacional de Terrassa en àmbits com l’audiovisual, la innovació o el suport a la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la UNESCO; Analitzar com aprofitar la tasca desenvolupada per Terrassa per potenciar el paper de les ciutats intermitges en l’assoliment dels objectius de desenvolupament globals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa