MónTerrassa
Terrassa aprova un dels pressupostos més grans de la història de la ciutat

L’Ajuntament de Terrassa ha aprovat els Pressupostos municipals per l’any 2022 en un ple extraordinari celebrat aquest matí, uns pressupostos que l’equip de Govern defineix com un dels més grans de la història de la ciutat. El pressupost ordinari presentat és de 215,73 milions d’euros, que juntament amb els 19,29 milions d’euros del pressupost d’inversions i els 45 milions d’euros de les societats municipals, sumen un pressupost consolidat de 280,40 milions d’euros.

L’Equip de govern -format per Esquerra Republicana i Tot per Terrassa- ha aprovat els pressupostos amb el vot en contra de Ciutadans i amb l’abstenció del PSC i Junts x Terrassa. Javier González, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, ha afirmat que voten en contra “perquè no ens agraden i hi ha temes fonamentals que no s’estan resolent”. Per la seva banda, Alfredo Vega, president del Grup Municipal Socialista, ha informat que s’abstenen perquè “no ens agrada el pressupost, però no volem posar pals a les rodes”, i Meritxell Lluís, portaveu del Grup Municipal de Junts, ha comentat que el seu vot no és només una abstenció als pressupostos, sinó també a la manera de governar de l’equip de Govern.

L’equip de Govern ha explicat que els pressupostos tenen com objectiu la reactivació social i econòmica, així com establir els fonaments de futur de la ciutat. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert Isaac Albert ha expressat que valen per tres: apostar per l’ambició i assolir els recursos extraordinaris per posar la gent al centre, i situar els fonaments de la Terrassa del present i el futur. Pel que fa la distribució del pressupost ordinari, Albert ha afirmat que es vol donar una passa endavant “en la millora de l’espai públic, l’activació econòmica de la ciutat, i polítiques centrades en les persones”. I és que l’àrea d’Espai públic i sostenibilitat és la que s’endú gran part d’aquesta distribució, amb 85,78 milions d’euros destinats a la millora de serveis de neteja i transport, seguretat, transformació d’espai públic i neteja, i polítiques de sostenibilitat. 

El Servei Públic és la segona gran prioritat. Aquesta àrea s’emporta 38,95 milions d’euros que aniran destinats a la transformació de l’organització, la transformació digital i el desplegament territorial. Pel que fa l’àrea de Cicles de Vida, compta amb 29,68 milions d’euros. Una xifra similar anirà destinada als Drets Socials, 27,59 milions d’euros. Finalment, 23,22 milions aniran destinats a l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat.  

Respecte als 19,7 milions destinats a inversions, el tinent d’alcalde ha destacat que “tirem endavant nous projectes i equipaments, alhora que millorem els existents, i esperem que els Next Generation reforcin aquest treball”. El projectes que compten amb una inversió més gran son la remodelació de l’Estadi Olímpic, l’equipament d’Eco Equip, el pla de millora de polígons industrials, nou equipament al Roc Blanc, el Parc de la República o la coberta pista exterior a Can Jofresa. 

Es tracta d’un dels pressupostos més importants de la història de l’Ajuntament de la ciutat, segons va afirmar la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares, al que Albert ha afegit que són uns pressupostos “excepcionals”, que han de “consolidar, obrir la porta i finalitzar nous projectes de Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa