MónTerrassa
Tenorio: “Hem triplicat el nombre de taüts diaris que fabriquem”
  • CA
Treballadors realitzant els taüts a la fàbrica de Terrassa
Treballadors realitzant els taüts a la fàbrica de Terrassa | Tecoter Egara

!--akiadsense-->

La xifra de morts diàries a Terrassa i Catalunya porta setmanes que no para de créixer. Una xifra anormalment alta. Un dels sectors en què ha repercutit més aquest increment anormal és el funerari. Les empreses funeràries, malgrat que s’han prohibit les vetlles i cerimònies, han vist com la feina els sobrepassa. Però no són les úniques.

A Terrassa, tenim una de les tres empreses que hi ha a tot Catalunya que es dedica a fabricar taüts per als finats. Món Terrassa ha parlat amb Jordi Tenorio, de Tecoter Egara SL, ubicada al carrer Colom, 564, perquè expliquin de primera mà la situació que s’està vivint.

Fins a quin punt han vist que creixia la feina?

Et podria dir que hem triplicat el nombre de taüts que fem diaris. Nosaltres donem cobertura majoritàriament a tota la província de Barcelona, també en menor mesura a Navarra i País Basc. I el ritme de fabricació s’ha incrementat un 300%. Si abans fèiem entre 100-150 caixes diàries, ara podem fer-ne tranquil·lament 300 al dia.

Això deu haver comportat canvis interns en l’empresa.

Sí, hem hagut d’adaptar la logística, com és obvi. Hem contractat més gent. Actualment tenim en plantilla una vintena de treballadors. I també hem hagut d’agafar més camions per poder fer el repartiment. La producció més gran de taüts ha suposat també allargar els horaris dels treballadors. Si abans fèiem 8 hores, ara n’estem fent 12h, de dilluns a dissabte -un dia més del que era habitual- i estem fent repartiments fins i tot en diumenge.

Han hagut de buscar ajuda a fora?

A més d’incrementar la nostra plantilla, sí, hem hagut de buscar la col·laboració d’empreses externes com fusteries que podien estar tancades.

L’increment de la demanda ha suposat que la varietat de fèretres es reduís?

Efectivament. Nosaltres fabriquem, en circumstàncies normals, entre 40-50 models diferents de taüts. Ara, n’estem fent entre 4 i 6. Es tracta de models molt més senzills, pensats per la incineració i molt més àgils de fabricar. Cal dir que els fèretres per a persones que s’han mort de coronavirus no han de tenir cap requisit o condició especial.

I la fàbrica, s’ha hagut d’adaptar a les normatives de seguretat?

Estem aplicant el màxim de mesures per evitar que els nostres treballadors es contagiïn. Som molt conscients que si un d’ells es posa malalt, la resta l’acompanyarà. Afortunadament, el nostre local fa més de 3.500 metres quadrats i tenim espai suficient per mantenir la distància entre treballadors.

Creuen que podran aguantar aquest ritme gaire més?

Som gent jove i forta, i en principi, sí. Creiem que podrem aguantar almenys 3 setmanes o un mes a aquest mateix ritme. Estem sobrepassats de feina però mantenim la capacitat productiva sense massa dificultats.

Des del seu punt de vista, i veiem la quantitat de taüts que surten cada dia de la seva empresa. Creu que les xifres oficials que s’estan donant s’ajusten a la realitat?

No, per mi, no concorda el que es diu amb la xifra de morts reals. Estem fabricant moltíssimes caixes, i no em lliga l’estadística que es dona des de les administracions. També és cert que hi ha molta gent que s’està morint que no se li ha fet la prova de coronavirus i per tant les dades poden fluctuar molt.

Treballadors treballant a tot ritme per tenir les taüts
Treballadors treballant a tot ritme per tenir les taüts | Tecoter Egara

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa