MónTerrassa
Les votacions a la Cambra de Terrassa es tanquen amb récord de més de 1.000 vots
  • CA
Natàlia Cugueró i Ramon Talamàs
Natàlia Cugueró i Ramon Talamàs | Antoni Soriano

Aquest dimecres, a les sis de la tarda, s’han tancat les votacions a la Cambra de Terrassa, que enguany ha viscut els comicis amb major participació de la seva història. Només en els vots telemàtics registrats entre els dies 2 i 6 de març (858), ja es van quintuplicar els 164 vots registrats, en total, en les eleccions del 2010. Aquest dimecres s’han acabat les votacions amb els darrers vots presencials, i les previsions és que, amb els prop de 165 votants presencials (més de 200 vots), la xifra total augmenti als més de 1.000 vots. És a dir, uns sis cops més que els vots registrats en els últims comicis.

!--akiadsense-->

Per conèixer els resultats, però, encara caldrà esperar, ja que malgrat s’esperava que aquest mateix dimecres a la tarda es podrien saber, han informat des de la Conselleria d’Empresa que s’han d’endur els resultats a Barcelona per validar-los. “Estem confiats, a veure quins resultats surten”, ha explicat a Món Terrassa un dels candidats a la presidència, Ramon Talamàs, que ha valorat positivament l’augment en la participació. “Celebrem que s’hagi augmentat la participació, encara que segueix sent molt baixa i s’ha de treballar a nivell de la Cambra per ampliar la base”, ha ampliat.

Jaume Angerri, de la candidatura Cambres: Eines de País, ha exposat que s’estan “valorant al·legacions formulades durant el procés, de forma que han allargat el tancament de les votacions perquè el procediment de vots presencials no ha començat a l’hora”. “Hem preguntat si ens donarien l’escrutini i ens han dit que han de portar la documentació de les eleccions a Barcelona, però que aquí no donarien cap informació”, ha explicat a Món Terrassa, que també ha destacat l’augment del nombre de vots, si bé ha lamentat que “tot i l’alta participació, el cens segueix sent deficient”.

x
Les eleccions a la Cambra de Terrassa s’han tancat aquest dimecres | CEDIDA

Incidències

Durant el procés de votacions s’han registrat algunes incidències. La principal, que moltes persones interessades en votar es van trobar amb el sistema informàtic col·lapsat, fet que va obligar a intervenir als responsables del mateix, que van advertir que el mateix programa no estava preparat per rebre tantes entrades. D’altra banda, s’han registrat queixes com la de Francesc Tarrés, germà del campió del món de trial, Jordi Tarrés, i que no ha pogut votar. “He arribat a les 9.40 perquè pensava que es podia votar a partir de les 9h, però m’han dit que a partir de les 10h. M’he esperat fins les 10.30h, però ni a aquella hora he pogut votar, perquè ha sortit gent de la sala a dir-me que hi havia hagut un problema informàtic i que havíem d’esperar”, explica Francesc Tarrés a Món Terrassa. Tarrés ha estat el primer en arribar, però no ha pogut fer-ho perquè el sistema informàtic no estava llest. “Ha anat arribant gent i una dona ens ha explicat que hi havia un problema informàtic i així s’ha quedat. No he pogut entrar a la sala tot i esperar més de mitja hora. M’han dit que tranquil, però havia d’anar al metge. Per mi era més important anar al metge que votar, però l’espera… No m’han ofert cap alternativa. Més tard no podia tornar. L’única possibilitat, per mi era votar a primera hora”, exposa Tarrés, que podia votar com a empresari a l’epígraf 12.1 i també tenia els poders per votar com a empresa a l’epígraf 12.2. “Jo volia ajudar la candidatura del Miquel Serracanta, però no he pogut”.

Marta Maseras volia triar el seu representant a la Cambra i no ha pogut fer-hoi malgrat diversos intents. “Al posar el NIF de l’empresa, de la que sóc gerent, em sortia que no podia votar perquè les votacions eren tancades. Em pertany el grup 12, que té molt poc a veure amb el que jo faig, que és lloguer de vehicle. Com a autònom, Josep Ramon Torruella tampoc ha pogut perquè no sortia al cens.”

Natàlia Cugueró i Ramon Talamàs
Natàlia Cugueró i Ramon Talamàs | Antoni Soriano

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa