El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat aquest mes de gener el projecte “Prometeu. Energia eficient per a tu”, per promoure l’eficiència energètica entre la població. Durant tot l’any 2020, es realitzaran diferents actuacions informatives sobre quins són els drets energètics de la població i sobre quines mesures es poden prendre per tal de millorar l’eficiència energètica i com reduir la despesa i les factures en els subministraments bàsics a l’habitatge.

Aquest projecte es portarà a terme a Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Un equip de 4 informadores i informadors energètics es desplaçaran als municipis participants en el projecte, desenvoluparan campanyes informatives a l’espai públic i s’establiran punts informatius tipus “paradeta” de forma puntual.

També es realitzaran tallers d’estalvi energètic per a la població en general i d’altres dirigits a col·lectius en risc de patir vulnerabilitat energètica, així com sessions d’atenció personalitzada a aquelles persones o famílies que ja pateixen vulnerabilitat energètica. Es faran visites a domicili per informar sobre com reduir el consum energètic, amb exemples pràctics relacionats amb les activitats a l’habitatge. Per últim, es realitzaran altres actuacions de divulgació d’informació en col·laboració amb campanyes globals, comarcals o locals.

Nou comentari