MónTerrassa
El seient d’avió sostenible europeu de Leitat guanya un premi internacional
  • CA

El projecte europeu ‘Hairmate’, liderat per la terrassenca Leitat i finançat per la Unió Europea, ha aconseguit un premi de gran reconeixement internacional: el Jec Composites Awards en la en la categoria de Aircraft Parts. Els premis han reconegut el projecte, que consisteix en el desenvolupament d’un seient d’avió sostenible. En aquesta edició dels premis, celebrada aquest 2 de març a París, hi van assistir Ruben Barrientos, director tècnic i científic del projecte, i Rudolf Emmerich, Topic Manager del projecte.

El reconeixement “obre una gran oportunitat en el desenvolupament de negocis al camp de l’aviació”, exposen des de l’empresa, que es mostren orgullosos que “després de quatre anys de treball […] hagi aconseguit uns resultats sorprenents que li han valgut el premi”.

Més sobre el seient d’avió sostenible ‘Hairmate’ de Leitat

‘Hairmate’ es tracta d’un seient “sostenible, lleuger, de baix manteniment i industrialitzable per al futur de l’aviació europea, que es diferencia de l’habitual estructura basada en fibra de carboni amb unions de titani, que és més cara”, expliquen.

Aquesta col·laboració ha permès fabricar dos prototips de seient, un dels quals ha obtingut resultats sorprenents en les primeres proves de resistència, assolint 10,68G a la vida real amb gairebé danys i mantenint intactes les seves estructures primària i secundària, “un resultat excel·lent per a una sola prova”, apunten.

El seient d’avió sostenible europeu de Leitat guanya un premi internacional | Leitat

Actualment, el consorci busca finançament a nivell europeu per continuar amb el desenvolupament de la tecnologia i poder fer que aquest prototip arribi aviat als futurs vehicles dissenyats i fabricats a la Unió Europea per a terra, mar i aire.

Empreses implicades en el seient d’avió sostenible europeu

El seient ha estat dissenyat per Leitat, mentre que Fraunhofer ha desenvolupat nous materials i tecnologia de procés i unió apte per a la producció a gran escala. La Universitat de Girona va caracteritzar els nous materials i Alpex Technologies va desenvolupar i realitzar la fabricació i motlles per les peces.

El seient d’avió sostenible europeu de Leitat guanya un premi internacional | Leitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa