MónTerrassa
Samuel Sánchez, Premi Nacional de Recerca al Talent Jove
  • CA
Samuel Sánchez Ordóñez | Gencat

!--akiadsense-->

El Govern català i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han lliurat, aquest dimarts 21 de març al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), els Premis Nacionals de Recerca 2016 a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), institut universitari de recerca adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Així mateix, Samuel Sánchez Ordóñez, professor ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), del qual forma part la UPC, rebrà aquesta distinció en la categoria al Talent Jove, mentre que el Centre Tecnològic de l’Aigua (Cetaqua), participat també per la Universitat, ho farà en la de Partenariat Publicoprivat en R+I.

Nascut a Terrassa el 1980, Samuel Sánchez Ordóñez és llicenciat i doctor en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professor d’investigació ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), on lidera el grup de recerca denominat “Smart nano-bio-devices”. Ha investigat a entitats internacionals com ara la Universitat de Twente (Holanda); al Japó, a l’International Center for Young Scientists i l’Institute for Materials Science; i a Alemanya, al Leibniz Institute for Solid State and Materials Research de Dresden, on va ser líder d’un grup de recerca als 29 anys, i al Max Planck Institute for Intelligent Systems a Stuttgart.

Sánchez Ordóñez està especialitzat en el desenvolupament de nanomotors i nanorobots autopropulsats, enginys capaços de materialitzar, entre d’altres, aplicacions mèdiques com ara l’adreçament i alliberament de fàrmacs, i mediambientals, com ara la lluita contra aigües contaminades. Aquest premi, que compta amb una dotació econòmica de 10.000 euros, reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa