MónTerrassa
Retirada de lots de “Fuet Cabanes 150g” per presència de salmonel·la
  • CA

L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ASPCAT) ha rebut notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) — a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) – d’una alerta referent a un brot a França amb diversos casos detectats durant els mesos de juliol i agost, causat per Salmonel·la entèrica serotip Typhimurium, presumptament associat al producte comercialitzat amb el nom de “Fuet Cabanes 150g”.

Les dades del producte implicat en l’alerta són les següents:

Nom comercial: “Fuet Cabanes 150g”

Elaborador: Embutidos Sola SA (ES10.12147/B)

Lots i dates de consum preferent:

20/22-03 (data de consum preferent: 03/11/2020)

20/26-02 (data de consum preferent: 29/11/2020)

20/26-03 (data de consum preferent: 30/11/2020)

20/27-01 (data de consum preferent: 04/02/2021)

La distribució d’aquest producte s’ha realitzat majoritàriament a França, tot i que una part també ha estat distribuïda a Catalunya (demarcacions de Barcelona i Girona), l’Estat espanyol (Aragó), Bèlgica i Andorra. L’ASPCAT està fent les actuacions d’investigació de l’alerta, la comprovació de la retirada del producte del mercat, la investigació de les causes i l’aplicació de mesures correctores. A data d’avui, no s’ha detectat cap persona afectada a Catalunya, ni a altres comunitats autònomes.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que tinguin a la seva llar els lots de producte indicats anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda. En cas d’haver consumit aquest tipus de producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb salmonel·losi (principalment diarrea i/o vòmits sovint acompanyats de febre i mal de cap), es recomana visitar un centre de salut. També es recorda que és important que aquest producte es conservi en un lloc fresc i sec per assegurar la seva correcta conservació, tal i com s’indica en el seu etiquetatge.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon d’informació i consultes de CatSalut Respon 24 hores (061).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa