MónTerrassa
Es prorrogen els descomptes a la C-16 entre Sant Cugat i Manresa
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat avui que el Govern prorrogarà fins a l’1 de setembre de 2019 la bonificació del 45% de dilluns a divendres no festius en el peatge de la C-16 en el tram Sant Cugat del Vallès – Terrassa – Manresa per a totes les persones usuàries, incloses les que paguin amb targeta o en metàl·lic. Aquesta mesura recull una petició del territori, ha remarcat Calvet, per “ampliar el període d’adaptació al pagament telemàtic i facilitar que més persones resultin beneficiades de les bonificacions”. A més, el conseller ha remarcat que també es dona la possibilitat a l’usuari de fer el pagament mitjançant una aplicació gratuïta.

Així, a partir de l’1 de setembre de 2019, aquesta bonificació seguirà vigent si es fa el pagament del peatge mitjançant sistema telemàtic (tipus teletac) o l’aplicació gratuïta Satelise.

El nou sistema de descomptes de la C-16 aprovat pel Decret 161/2015, que per a determinats moviments locals permet bonificacions de fins al 100%, incloïa que es podrien continuar beneficiant de la bonificació comercial del 45% de dilluns a divendres laborables per a tot tipus de vehicles les persones que utilitzessin un sistema de pagament dinàmic o l’aplicació gratuïta de mòbil Satelise.

Aquesta mesura havia d’entrar en vigor l’1 de gener de 2017 i el Govern la va prorrogar, pel Decret 337/2016, fins a l’1 de gener vinent. Pròximament, ha explicat el conseller Damià Calvet, el Govern aprovarà la modificació per tal de prorrogar, per últim cop, la mesura fins a l’1 de setembre vinent.

Nova campanya informativa

D’altra banda, Calvet ha avançat que el Govern impulsarà una nova campanya informativa per recordar la necessitat de fer el canvi cap a un pagament telemàtic o amb l’aplicació gratuïta abans del setembre de 2019. D’altra banda, el Govern també durà a terme una campanya per informar de tot el sistema de descomptes que són d’aplicació a la C-16 des de fa dos anys. Aquestes bonificacions tenen com a objectiu afavorir la mobilitat en aquest àmbit territorial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem a novembre 22, 2018 | 18:03
    Guillem novembre 22, 2018 | 18:03
    El que fa falta es que habilitin un carril per motos que nomes accepti targeta/via-T/satelise. Els motoristes amb pagament telemàtic hem de fer sempre les cues del efectiu, no té sentit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa