MónTerrassa
Professionals i entitats es formen sobre el Servei Comunitari a Terrassa
  • CA
Jornada d’Aprenantatge i Servei a Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El regidor de Qualitat Democràtica, Javier García, ha donat la benvinguda aquest dijous a les persones participants a la 8a Jornada d’Aprenentatge i Servei (ApS), organitzada pels serveis d’Educació i de Qualitat Democràtica de l’Ajuntament de Terrassa, la Taula Local d’Impuls a l’ApS i el Centre de Recursos Pedagògics. La jornada, que s’ha celebrat al Centre Cívic President Macià, ha estat un espai d’intercanvi d’experiències entre mestres, professionals i representants d’entitats que treballen en projectes d’Aprenentatge Servei a la ciutat.

L’ApS i el Servei Comunitari constitueixen una metodologia educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en què els infants i joves participants es formen alhora que treballen sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo, tot col·laborant amb entitats i associacions. Aquest 2018 s’ha reforçat la Taula Local d’Impuls a l’ApS, amb la participació del Servei de Qualitat Democràtica de l’Ajuntament de Terrassa, així com d’entitats de la Taula d’Entitats del Voluntariat i centres educatius, amb l’objectiu de treballar de forma conjunta per difondre els beneficis de l’ApS i el Servei Comunitari.

El motiu priincipal per voler donar un nou impuls a l’ApS és que a partir del 2020 la programació curricular dels centres d’ensenyament contemplaran el servei a la comunitat com a una assignatura obligatòria per a l’alumnat de 3er i 4rt curs de l’ESO. Aquesta novetat pot generar sinèrgies molt positives entre el sistema educatiu i el teixit associatiu, i per aquest motiu l’Ajuntament de Terrassa està duent a terme accions de difusió i formació per les entitats. El passat mes de maig es van fer dues sessions, en les que van participar diverses entitats de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa