Més enllà dels increments i baixades de preu del transport públic o dels serveis de subministrament, el 2020 començarà amb menys peatges després que el tram de l’AP-7 entre Alacant i Salou quedi alliberat coincidint amb la finalització de la concessió. Aquest tram serà el primer gran tram que transcorre per terres catalanes on s’aixecaran barreres –Abertis ha construït un nou peatge troncal a Vila-seca en el punt on comença la seva concessió-, mentre que el 31 d’agost del 2021 quedaran alliberades la resta de l’AP-7, i també la C-32 al Maresme i la C-33 a l’alçada de Mollet del Vallès, vies que són titularitat de la Generalitat.

En línies generals, els peatges de titularitat de la Generalitat s’incrementaran un 0,1% de mitjana, mentre que els estatals ho faran un 0,84%.

A la C-16, els preus del peatge han quedat congelats tant al tram Terrassa-Manresa com el de Sant Cugat-Terrassa, després que fa uns mesos quedessin automàticament incrementats amb l’eliminació del descompte. Actualment, recordem que per beneficiar-se del 45% de descompte de dilluns a divendres no festius cal fer-ho amb pagament dinàmic Via-T o Satelise.

Preus dels peatges de la C-16

Preus dels peatges de la C-16 | AUTEMA

Nou comentari