MónTerrassa
Els Premis Joves x Terrassa reconeixen Daus i El Globus
  • CA

Rotary Club de Terrassa ha donat a conèixer els guanyadors de la 24a edició dels Premis Joves x Terrassa, que han recaigut en Daus i El Globus. En total, en aquesta edició de 2021 s’havien presentat fins a una onzena de candidatures, que optaven a endurs-se un primer premi de 3.000 euros, gràcies a la donació de la Fundació Caixabank.

La guanyadora ha estat l’entitat Daus, per al seu projecte “Canvia la teva mirada”. Es tracta d’una iniciativa que aposta per la creació de recursos per fer-los més accessibles i ajudin a trencar els estigmes del PDI. D’aquesta manera, es pretén fomentar la funció social d’aquestes persones dins del seu entorn. Aquest projecte es desenvolupa a través de tallers i dinàmiques presencials, però també d’altres virtuals, on la creació de recursos és el motiu principal. El que fa més rellevant aquest projecte, però, és que els dinamitzadors de les xerrades, els assessors i qui supervisarà els recursos seran persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera, es busca empoderar-los i, sobretot, que la resta de la ciutadania sigui conscient que més enllà de les aparences tenen també altres capacitats útils per a la societat.

D’altra banda, el segon premi ha recaigut en el projecte de l’entitat de lleure El Globus sobre la creació d’una Sala Multisensorial. L’entitat treballa amb nens, joves i adults que tenen diversitat funcional. Amb aquesta sala, que s’ubicarà en el local que tenen ubicat a Can Palet, es vol crear un espai d’oci i de temps lliure per als usuaris, però per fer-ho possible cal disposat de tot el material adequat i adaptat a les necessitats dels participants. El segon premi, dotat amb 2 mil euros, servirà per fer una bona empenta a aquest projecte que vol “optimitzar i afavorir les capacitats sensorials a través de l’experimentació de les sensacions i els estímuls”.

Des de Rotary Terrassa s’ha fet una bona valoració de les candidatures presentades i dels projectes guanyadors. “Hem pogut veure i comprovar que a la nostra ciutat tenim encara moltes mancances, però amb aquests premis, el nostre club pot col·laborar a què alguns d’ells puguin tirar endavant. Posem el nostre granet de sorra amb l’objectiu que els nostres conciutadans més necessitats tinguin una vida una mica millor”, han manifestat a través d’un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa