MónTerrassa
L’Agrupació de Polígons reclama dotar de pressupost el Pla Director

L’Agrupació de Polígons de Terrassa reclama dotar de pressupost el Pla Director de Polígons que s’ha presentat aquest matí als agents socioeconòmics i institucionals. L’agrupació celebra que s’hagin culminat els treballs de definició del document estratègic, però considera que és “imprescindible dotar el Pla Director amb una partida pressupostària suficient a les actuacions previstes”, exposen en un comunicat.

Ara es disposa d’un full de ruta per modernitzar els polígons i millorar-ne la seva atractivitat, “però cal dotar-lo dels recursos econòmics i humans necessaris perquè es pugui executar”, expressa el president de l’Agrupació de Polígons de Terrassa, Jordi Vilar, qui també demana el “màxim consens dins del ple de l’Ajuntament” per tal que el Pla es desenvolupi “sense més demora”.

Una prioritat al Pla Director: el manteniment i conservació dels polígons

D’entre les actuacions previstes al Pla, les associacions de l’APT consideren prioritària la millora de l’estat de manteniment i de conservació dels polígons. “El Pla Director ha de pivotar principalment en aquest aspecte. L’actualització d’aquests espais és cabdal per al desenvolupaments de les noves necessitats empresarials”. És cabdal per al desenvolupament de noves necessitats empresarials”, exposen.

Cal recordar que els 16 PAEs en funcionament a Terrassa es van urbanitzar entre el 1952 i el 1990 i un 21% dels espais industrials es troben es estat obsolet. L’últim polígon urbanitzat a Terrassa és el Polígon dels Bellots i des de les hores, “tot han estat promeses de nous espais industrials que de moment no s’han materialitzat”, critica l’agrupació.

L’APT també considera necessari l’establiment de mesures que permetin l’arranjament, o bé la demolició de les naus obsoletes, així com accelerar el procés d’apertura de naus per adequar-la als tempos que requereix l’activitat econòmica.

Objectiu: créixer en el nombre d’indústries

L’agrupació també lamenta que “s’està produint una reducció del nombre d’indústries i dels treballadors vinculats a aquest sector, i Terrassa segueix la inèrcia de la comarca”. Desitgen que aquest Pla reverteixi aquesta situació i aposti clarament per la seva modernització.”No podem oblidar que els PAES, són porta d’entrada a la ciutat i cal dignificar-los i integrar-los en els futurs plans d’expansió”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa