MónTerrassa
Pla de xoc al Vallès amb 50 mesures socials contra els efectes de la Covid-19
  • CA
Entrada a l'edifici del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Entrada a l’edifici del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVO

!--akiadsense-->

El Consell Comarcal dedica anualment més del 80% del seu pressupost a serveis d’atenció a les persones. Aquesta prioritat de l’ens comarcal es veu reforçada ara per pal•liar els efectes de la Covid-19. Per això el govern comarcal ha aprovat aquest dimecres un Pla de xoc de mesures socials que engloben les diferents competències que té l’ens supramunicipal en àmbits com: suficiència alimentaria, suport als col•lectius més vulnerables, suport en la petició de l’ingrés mínim vital, atenció a la infància, dependència, educació i lleure, habitatge, ocupació, atenció a les dones i diferents mesures per al personal del Consell, entre d’altres.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez ha explicat que “davant la pandèmia i el seu impacte ha calgut reorientar serveis, adaptar-los a les noves necessitats i reforçar projectes per poder donar resposta a la ciutadania. Durant l’Estat d’Alarma s’ha incrementat considerablement el nombre de persones vulnerables i per tant s’ha incrementat l’atenció des dels diferents àmbits”. Així mateix, ha afegit que “en paral·lel estem treballant amb accions de reactivació econòmica de la mà dels ajuntaments però creiem que era important poder explicar a les famílies les accions que estem fent i traslladar-los que des del Consell Comarcal seguim al seu costat intensificant els serveis que prestem”.

Entre les mesures que contempla el Pla de xoc hi ha la distribució de lots de suport social alimentaris que es complementaran amb productes d’higiene i neteja, incloent mascaretes; intensificar el seguiment a col·lectius vulnerables de l’Àrea Bàsica de Serveis Social amb el disseny de la intervenció telemàtica, telefònica i de tramitacions en línia; una partida de 3.000 € del Servei d’integració familiar en família extensa (SIFE) per sufragar casals d’estiu i colònies pels infants acollits en família extensa; s’amplien dels serveis del SAD per pal·liar el tancament dels Centres de Dia; o bé es treballa junt amb els Serveis Socials dels ajuntaments per la detecció de situacions de pobresa energètica per poder gestionar l’informe de vulnerabilitat, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa