MónTerrassa
PIMEC reclama millorar els enllaços ferroviaris a la Catalunya Central

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha visitat avui la Catalunya Central i, en un esmorzar amb mitjans a Manresa, ha anunciat un gran acte d’activisme empresarial el 28 d’octubre, on ha cridat a participar a totes les pimes i les persones autònomes del territori, ha tornat a fer una crida a les administracions públiques per resoldre tots aquells problemes estructurals que ara mateix resten competitivitat a la nostra economia i perjudiquen la viabilitat i el creixement de les nostres empreses. “Els governs han de legislar pensant primer en els petits i prioritzant reformes i mesures com la immediata aprovació d’un règim sancionador contra la morositat​t i prioritzar els fons Next Generation cap a les pimes amb projectes de digitalització i sostenibilitat”, ha reclamat entre altres qüestions. 

En la seva intervenció, el president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, ha defensat una millora dels enllaços ferroviaris des de totes les comarques cap a la zona metropolitana: “Manresa, Igualada, Berga i Vic requereixen d’una millora de les comunicacions per modernitzar-se i guanyar agilitat, tot afavorint una reducció de la contaminació i de les despeses en comunicacions, davant el preu elevat de la C-16​ i davant l’oportunitat d’aprofitar que els fons europeus en infraestructures es destinaran de manera prioritària cap al ferrocarril”. Per això, ha proposat un desdoblament de la C-55 que doni accés a l’àrea metropolitana i l’alliberament de l’autopista, que és la via alternativa a la C-55. 

Esteve Pintó també ha exposat la necessitat d’ordenar el sòl industrial per poder rebre noves inversions i fer créixer les empreses ja localitzades al territori. Així mateix, ha explicat que a les comarques de la Catalunya Central hi ha moltes pimes que depenen del sector de l’automoció, i ha afegit que “no hi ha hagut una afectació massiva pel tancament de Nissan, però cal una reconversió del sector en benefici de les empreses proveïdores que subministren el sector de l’automòbil”. D’altra banda, ha parlat de la prospecció empresarial al sector químic, que s’està duent a terme amb Consell Comarcal del Bages i la UPC per conèixer les necessitats dels perfils professionals que es necessiten, tot constatant que la comarca del Bages, amb una forta presència del teixit empresarial productiu, requereix de personal qualificat en diverses especialitats (metall, química, alimentació), fet pel qual ha demanat ajustar l’oferta formativa a les demandes de les empreses i del mercat de treball.

Sobre la situació del comerç local, ha lamentat el degoteig constant de tancaments d’establiments per la pandèmia, tot afectant de rebot al turisme i la restauració, activitats que també han patit una fort davallada de consumidors: “El comerç local crea ocupació i riquesa i cal incentivar la compra de productes i serveis de proximitat per la seva qualitat i pel valor afegit que ofereixen”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de digitalitzar els comerços per millorar la seva competitivitat, i ha dit que l’associacionisme empresarial és clau per crear nous comerços i consolidar el sector.

A continuació, el president de PIMEC Catalunya Central ha destacat la importància de l’activitat minera al Bages, tractora de la comarca, fent un reconeixement a la transformació del sector i destacant la seva dependència dels mercats exteriors, que regulen els preus i condicionen el creixement de les empreses proveïdores. A més, ha dit que, “amb la finalització de les obres de la rampa i les properes obres del col·lector de Salmorres, s’obre una nova etapa que permetrà seguir impulsant el creixement d’aquesta activitat”. Finalment, Pintó ha posat en valor les energies renovables i ha demanat una regulació per donar celeritat a les propostes d’instal·lacions, contemplant la sostenibilitat i comptabilitat amb el territori. “Aquest tipus d’instal·lacions creen nous llocs de treball i ajuden a reduir la dependència energètica de les grans corporacions”, ha conclòs.

D’altra banda, Cañete i Pintó es reuniran al llarg de la trobada amb diverses personalitats: Marc Aloy, alcalde de Manresa, Rosa Vestit, delegada del Govern, Eloi Hernández, president del Consell Comarcal del Bages, i Sílvia Gratacós, presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, entre d’altres. Durant la jornada, també han participat els següents membres de la patronal: Miquel Camps, adjunt a la presidència, Joan Vila, president de PIMEComerç al territori, Sergi Macià, vicepresident de PIMEC Catalunya Central, Carles Pons, president de PIMEC Joves Catalunya Central, Jacint Soler, cap de gabinet de l’entitat, i Montse Ficapal, secretària territorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa