MónTerrassa
Pimec portarà els testos antígens als polígons industrials de Terrassa
  • CA
Josep Maria Catalán, president de Pimec, en la roda de premsa de presentació del conveni amb l'Ajuntament
Josep Maria Catalán, president de Pimec, en la roda de premsa de presentació del conveni amb l’Ajuntament | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

L’acció ja s’ha fet amb èxit a altres municipis catalans i ara sembla que ha arribat el torn de Terrassa. Pimec i Ajuntament han anunciat aquest dijous que hi ha la voluntat de realitzar tests antígens als polígons industrials de la ciutat per tal de detectar asimptomàtics i positius entre els treballadors de les petites i mitjanes empreses. “Hem de vetllar que els nostres treballadors puguin estar a la feina de manera segura. I creiem que els testos antigens són un dels passos més importants que podem fer per reactivar l’economia”, ha manifestat el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán.

“Hem acordat treballar les dues institucions de manera conjunta per tal de realitzar aquesta acció. Els governs català i espanyol estan molt centrats en les ajudes, nosaltres creiem que reactivar l’activitat econòmica també passa per invertir en sanitat, i els testos antígens són una bona eina per fer-ho”, ha destacat l’alcalde Jordi Ballart. Encara queda per definir a quin lloc s’ubicarà el dispositiu sanitari, liderat per Oriol Mitjà, i a quines dates es durà a terme, tot i que l’alcalde ha assegurat que es volen fer com més aviat millor, si pot ser en les pròximes setmanes. Malgrat que el dispositiu estarà ubicat en un polígon industrial, des de Pimec asseguren que totes les petites i mitjanes empreses del municipi que vulguin participar-hi ho podran fer.

Ballart a més, ha indicat que aquest camí que s’obre pot tenir “continuïtat” per a altres sectors que estan sent durament colpejats per la crisi. Per exemple, ha apuntat que es podria fer una prova pilot orientada al sector de l’oci nocturn de la ciutat. “Porten set mesos sense poder tornar a l’activitat i pensem que es podrien fer aquest tipus de controls per tal de poder, de forma controlada i segura, reobrir els seus establiments”, ha exposat.

“Unificar forces i criteris”

Aquesta és la primera acció que s’ha anunciat fruit del nou conveni que PIMEC i Ajuntament de Terrassa han signat aquest mateix dijous. L’acord planteja promoure accions de millora en el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses i autònoms del municipi, a través d’actuacions conjuntes que reverteixin en la generació d’activitat econòmica i ocupació en l’àmbit municipal. “Volem reforçar llaços amb la patronal i ens posem a la seva disposició”, ha explicat la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Núria Marín.

Catalán ha manifestat que amb el conveni “donem continuïtat al que ja estàvem fent durant aquests quatre anys anteriors, veure com podem col·laborar en benefici de la indústria i comerç de proximitat. No volem duplicar esforços, hem de ser conscients que els costos marquen el futur de les empreses i comerços, i per això cal unificar forces i criteris per no impedir la competitivitat”, ha asseverat.

De la mateixa opinió és l’alcalde que ha destacat que tant PIMEC com Ajuntament comparteixen la prioritat de “reactivar les petites i mitjanes empreses. Estem patint una realitat complicada però tenim clar que hem de mantenir el nostre teixit econòmic viu”, ha dit. Ballart ha dit algunes de les mesures que ja s’han posat sobre la taula com ara facilitar l’intercanvi d’informació; participar conjuntament en àmbits de debat i assessorament o facilitar espais i equipaments per tal de dur a terme activitats formatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa