MónTerrassa
Pimec exigeix una correcta implementació del Passaport Covid
  • CA

La patronal Pimec ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya una reunió urgent amb els sectors afectats per planificar una correcta implementació del Passaport Covid. Després de l’anunci del Govern de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, que han ampliat l’ús del Passaport Covid per evitar restriccions més dures, Pimec ha lamentat que “la mesura no fos planificada adequadament ni es consensués amb els sectors afectats, que són qui coneixen el teixit empresarial que l’ha d’aplicar i, en definitiva, qui ha de suportar els inconvenients i els sobre costos de l’aplicació”, ha denunciat la patronal en un comunicat.

És per aquest motiu que la patronal catalana ha demanat al Departament de Salut una reunió urgent amb els sectors afectats per planificar una correcta implementació del Passaport i garantir la seguretat jurídica. La patronal vol transmetre al Departament que lamenta que no s’hagin tingut en compte als sectors afectats a l’hora d’implementar la mesura, així com la manca de planificació de la infraestructura tecnològica per donar-hi resposta.

Des del primer moment de l’anunci d’aquesta mesura, Pimec ha posat de manifest la “falta de coherència i planificació” en la posada en marxa d’aquesta mesura. Per exemple, ha destacat que altres activitats de característiques similars als sectors de la restauració i els gimnasos queden fora de la mesura, o que es demana el certificat Covid a clients i no a persones treballadores, “quan en tot cas s’hauria de demanar a tothom per garantir espais de baix risc de contagi”.

Aplicació del Passaport Covid el proper divendres

Aquesta demanda d’una reunió urgent arriba el mateix dia que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que el Passaport Covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències entrarà en vigor aquest divendres a la mitjanit, és a dir, la nit de dijous a divendres. El Govern va suspendre l’obligatorietat d’ensenyar el passaport divendres perquè la pàgina web s’havia saturat des de dijous, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar-ne el seu ús. Argimon ha explicat que la mesura s’aplicarà tal com estava prevista “després d’aquest marge de tres o quatre dies perquè tothom es pugui descarregar el document amb tranquil·litat”. El conseller ha demanat guardar el document per no haver-lo de tornar a baixar cada cop.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa