MónTerrassa
Pimec destaca la “fortalesa de la indústria del Vallès” per sortir abans de la crisi
  • CA
Antoni Cañete, secretari general de PIMEC
Antoni Cañete, secretari general de PIMEC | Pimec

!--akiadsense-->

Recentment s’ha celebrat el webinar Associacionisme empresarial davant els reptes econòmics i de transformació, organitzat per la comunitat Open Industry 4.0 en col·laboració amb PIMEC. La sessió tenia com a objectiu analitzar l’impacte de la covid-19 al Vallès Occidental i ha comptat amb uns 200 participants. Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, ha desgranat els efectes que està tenint, i els que suposarà, aquesta pandèmia per a les empreses i els autònoms.

I és que Catalunya ja ha perdut uns 10.000 milions d’euros en activitat, uns 1.500 dels quals al Vallès Occidental, on el sector serveis concentra el 74% de l’impacte econòmic, seguits a molta distància per la indústria, amb un 17%. Al Vallès Occidental s’han presentat uns 9.500 ERTOs, amb uns 83.000 treballadors afectats. És la segona comarca del país en afectació d’ERTO, per darrere del Barcelonès i per davant del Baix Llobregat. Essent un 75% dels treballadors afectats per ERTOs es troben als serveis, un 10% a la construcció i només un 7% a la indústria.

Antoni Cañete ha destacat que la fortalesa vallesana en la indústria permetrà a la comarca sortir abans de la crisi que altres zones del país. Tot i això, Cañete ha reclamat la necessitat de solucionar la greu necessitat de liquiditat de les empreses provocada per l’aturada de l’activitat. Ha recordat que el 95% de les empreses enquestades per PIMEC han patit caigudes en les seves vendes i que un 70% té ja problemes de tresoreria.

Cañete ha afirmat que “la liquiditat per a un empresa és com la sang per al cos; si es talla, l’empresa mor”. El secretari general de PIMEC ha confirmat que les mesures de suport arriben tard i es realitzen a través dels bancs, quan arreu d’Europa s’han donat ajuts directes a les empreses.

Cañete ha valorat positivament les mesures de molts municipis vallesans per suspendre tributs i pagar les factures de pimes proveïdores. En aquest sentit, ha reclamat modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària perquè els ajuntaments puguin usar els romanents pressupostaris per estimular la seva economia local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa