MónTerrassa
PIMEC demana la reobertura de l’oci nocturn
  • CA

PIMEC exigeix l’obertura del sector de l’oci nocturn i la flexibilització de les mesures de seguretat que encara són vigents en els sectors del comerç, la restauració, el turisme o la cultura. Aquesta demanda per part de la patronal ve donada després que el Govern anunciés ahir l’ampliació fins al 70% l’assistència a actes i cerimònies o la fi de limitació a les reunions o trobades familiars amb un màxim de 10 persones. La patronal troba incoherent la decisió que ha pres el Govern de flexibilitzar aquestes mesures socials però no proposar la reobertura -ni parcial, ni total- d’aquells sectors que encara es troben totalment tancats, que fa temps que demanen ajuda i que estan sent els més perjudicats per la pandèmia.

Antoni Cañete, president de PIMEC, ha manifestat en un comunicat aquest dimecres que és “un sense sentit que s’autoritzin activitats socials sense cap mena de seguretat ni prevenció sanitària, mentre es mantenen tancades just al costat activitats que estan en disposició de garantir la seguretat, i en les que s’assumeixen responsabilitats per fer-ho possible, perquè això, seria molt incongruent”. També ha afegit que “és possible tornar a l’activitat total de manera regulada i segura, ja que el teixit empresarial ja disposa de les eines necessàries per fer-ho possible”.

La posada en marxa del Passaport Covid a Catalunya

A més, PIMEC ha demanat que es valori la posada en marxa del Passaport Covid a Catalunya, una mesura que ha proposat el sector: “Les llibertats individuals no estan per sobre del bé comú i l’activitat econòmica és també un bé comú”, ha opinat el president. I ha afegit que “si la salut de la ciutadania ha obligat a limitar llibertats individuals de tots tipus, no pot ser que ara, per la recuperació de la normalitat no es prenguin mesures que permetrien recuperar amb més generositat la llibertat d’empresa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa