MónTerrassa
PIMEC demana apostar per la indústria per no perdre teixit productiu
  • CA

PIMEC Vallès Occidental ha tornat a demanar una aposta ferma i decidida per la indústria amb l’objectiu d’evitar la pèrdua de teixit productiu i fer créixer les pimes. El president de PIMEC Vallès Occidental, Josep M. Catalán, ha fet un balanç del 2021, subratllant que “moltes empreses han vist afectada la seva activitat pels efectes de la pandèmia, sumant problemàtiques com la manca i l’encariment de les matèries primeres i la pujada dels preus de l’energia”.

El president ha fet una radiografia de les pimes a la comarca, tot destacant l’important pes del sector industrial com a un dels motors principals de l’economia: “La construcció ha anat funcionant, els serveis i la restauració segueixen afectades per les restriccions, i l’oci nocturn pateix els danys més importants per les mesures a l’hora de contenir el virus”, ha afegit abans de destacar que el 99,5% de les empreses locals són pimes que generen un 68,3% dels llocs de treball a la comarca. Sobre els reptes econòmic d’enguany, ha exposat que “cal ajustar l’oferta d’FP a les demandes del mercat de treball, donar un impuls al sector de l’automoció i els serveis auxiliars, aconseguir que els fons europeus arribin a les pimes del territori, donar passes cap a la sostenibilitat empresarial amb energies renovables i autoconsum i protegir el model de comerç de proximitat”.

Catalán també ha posat en valor l’activitat que la patronal està realitzant: “Dotem les empreses d’eines per donar continuïtat a la seva activitat, hem donat material sanitari, impulsat una Oficina d’Ajudes i Subvencions, un Pla de Viabilitat Empresarial i programes com l’Accelera el Creixement o Comerç21, a més d’organitzar trobades informatives i de networking”, i ha explicat que les delegacions de Sabadell, Sant Cugat i Terrassa representen 10.000 socis individuals i 21 col·lectius, defensant els seus interessos amb un equip de més de 20 persones i una Executiva amb 24 empresaris i empresàries de diferents sectors, tot participant en 50 taules de representació institucional.

Per part seva, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha explicat que el Pacte Nacional per a la Indústria ha de resoldre els problemes de la mobilitat de les persones i el transport de mercaderies al Vallès Occidental, tot modernitzant les infraestructures i els polígons industrials, avançant cap a la indústria 4.0 a través de la digitalització, i impulsant la innovació amb retorn. A més, considera que ha de suposar l’impuls definitiu de l’energia renovable en l’àmbit industrial, desencallant projectes específics de transició energètica i apostant per les tecnologies de les pimes locals i la cadena de valor d’aquest àmbit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa