MónTerrassa
Peñalver: “Els autònoms sempre hem estat els grans oblidats dels polítics”
  • CA
El logo de la nova entitat de Terrassa
El logo de la nova entitat de Terrassa | Autònoms Egarencs

!--akiadsense-->

Fa prop d’un mes, un grup de professionals autònoms de Terrassa va decidir que era el moment d’unir forces i crear una associació pròpia que vetllés pels seus drets. Així va néixer Autónomos Egarenses / Autònoms Egarencs, que ja compta amb prop de 700 associats i una junta directiva de 20 persones representants de tots els sectors. Presidida pel fisioterapeuta Joaquim Peñalver, l’entitat considera que es tracta d’una iniciativa “extraordinària” i pionera a Catalunya.

“N’estem farts dels dirigents polítics que diuen que no hi ha diners perquè els malgasten, i al final és en els treballadors i sobretot els autonòms que a base de molts impostos acabem pagant les injustícies”, ha manifestat el president d’Autònoms Egarencs a Món Terrassa. En aquest sentit, volen remarcar que “som un moviment apolític, ni de dretes ni d’esquerres, per sobre d’ideologies i estem orgullosos de ser bilingües. El nostre únic objectiu és defensar els autònoms, que som un dels pilars de l’economia i sempre hem estat els grans oblidats pels partits polítics. Sempre es parla de nosaltres però al final mai es fa res per ajudar-nos”.

L’agrupació és exclusivament per autònoms de la ciutat de Terrassa. “Ens han demanat autònoms de Rubí, Sabadell o de Girona entrar a l’agrupació però aquesta no és la nostra intenció. Nosaltres volem fer unió entre els egarencs, i el millor seria que cada ciutat tingués la seva entitat”, exposa Peñalver que, tanmateix, no descarten en un futur deixar formar part de l’associació, professionals que no estiguin donats d’alta com a autònoms.

“No volem ser domesticats”

Amb aquest mes, l’entitat ja s’ha reunit amb un dels dos socis de govern, ERC, i ja té emparaulades cites amb Tot per Terrassa o Ciutadans. “Estem oberts a parlar amb tots els partits, que ens expliquin les seves propostes i poder explicar el que necessitem. Els escoltarem a tots, però no som de ningú”, subratlla el president d’Autonòms Egarencs. I és que consideren que el més important “és que se’ns tingui en compte per participar en la vida de Terrassa, som gent emprenedora, gestora i treballadora, i podem aportar molt, no només econòmicament sinó també en visió organitzativa i logística de la ciutat”, exposa.

Peñalver indica que l’entitat té perspectives de futur, “és un projecte de llarg recorregut, hem vingut per quedar-nos i per no ser domesticats”. I a més de donar-se a conèixer arreu i d’explicar quines són les seves problemàtiques, Autònoms Egarencs / Autónomos Egarenses també vol ser una plataforma per “interactuar entre els professionals del sector, crear sinèrgies i fer xarxa. Volem aprofitar que venim de sectors molt diversos per ajudar-nos i complementar-nos”, sentencia.

Joaquim Peñalver, president d'Autònoms Egarencs
Joaquim Peñalver, president d’Autònoms Egarencs | Cedida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa