MónTerrassa
Deu anys de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa amb prop de cent mil atencions

L’Oficina d’Atenció a l’Empresa enguany celebra deu anys des que va entrar en funcionament. Des de llavors, ha realitzat gairebé 100.000 atencions com consultes sobre activitats econòmiques, l’alta i obertura d’activitats, disciplina d’activitats i interessats en l’emprenedoria i l’economia social. El 14,18% del total de les atencions (13.800) s’han dut a terme l’any 2022, el que es tradueix en que aquest darrer any s’han gestionat una mitjana d’una quarantena de consultes al dia. 

Ubicada a l’edifici Vapor Gran, l’OAE es va posar en marxa el maig de 2013 com a servei municipal per a persones emprenedores, professionals o empresàries al qual recórrer en cas de necessitar assessorament, realitzar tràmits empresarials, o fer consultes. L’espai, deu anys després continua com un punt d’atenció presencial, telemàtic i telefònic per a tràmits per desenvolupar correctament l’activitat empresarial d’aquelles persones que tenen o volen posar en marxa una empresa.

Tipologia de consultes a l’Oficina d’Atenció d’Empreses de Terrassa

De les 13.000 atencions aquest 2022, el 13% s’han realitzat al voltant de l’obertura d’activitats, un 9% respecte del canvi de titularitat i un 8% sobre disciplina d’activitats, mentre que el 41% de les consultes han estat de caire genèric, dins de l’especialitat de les activitats econòmiques.

Augment de les consultes telemàtiques, però les telefòniques es mantenen com el canal preferent

Pel que fa a la manera de relacionar-se empreses i administració pública, l’OAE afirma que s’ha reflectit canvis arran de la Covid-19. Al 2019, les atencions telemàtiques suposaven un 7%, es van incrementar progressivament a partir de 2020 amb un augment fins al 23%, i van arribar a un 27% al 2021.

Ja l’any 2022, 6.698 han estat consultes telefòniques, i hi ha hagut 3.938 entrades per registre, 2.520 contactes realitzats telemàticament i 644 atencions realitzades de manera presencial. Tot i així, les atencions telefòniques es mantenen com el canal preferent de les empreses per comunicar-se amb l’OAE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa