MónTerrassa
Obert el termini d’ajuts per millorar l’accessibilitat als comerços de Terrassa
  • CA

Aquest dimecres, 20 de setembre, s’inicia el termini per a la sol·licitud dels ajuts destinats a millorar l’accessibilitat als comerços de la ciutat. El Ple municipal de Terrassa va aprovar el passat 29 de juny les bases d’aquesta convocatòria, que s’emmarca dins l’estratègia de l’accessibilitat universal, un dels temes claus de l’equip de Govern. El termini per formalitzar la petició d’aquesta subvenció es tanca el 30 d’octubre.

La concessió no es fa mitjançant un sistema de concurrència competitiva, és a dir, els ajuts s’aproven, si responen a les condicions, fins que la partida pressupostària destinada s’esgoti. Concretament, s’ha consignat una partida de 50.000 euros per a aquesta convocatòria, destinada als establiments comercials, de restauració o de serveis de la ciutat, de menys de 150 m2 , que facin obres per adaptar-se a la legislació vigent en matèria d’accessibilitat. Igualment, les bases aprovades pel Ple estableixen que “l’import de la subvenció no ultrapassarà del 50% del cost acreditat de l’obra, amb un màxim de 1.500€”.

El tràmit de sol·licitud es pot formalitzar presencialment a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (c. dels Telers, 5). O bé, mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament. Aquests ajuts són una eina que l’Ajuntament ofereix als comerços per tal de facilitar el compliment del Reial Decret 1/2013, que aprovava la Llei de drets de les persones amb discapacitat i d’inclusió social, i que establia el 4 de desembre de 2017 com a límit per aconseguir que “els espais i les edificacions existents que siguin susceptibles d’ajustos raonables acompleixin l’accessibilitat”. Tot i la proximitat d’aquesta data, els serveis municipals han constatat que el 65% dels establiments comercials de la ciutat no acompleixen la normativa vigent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa