MónTerrassa
Notificació dels nous valors cadastrals als propietaris
  • CA

Els propietaris i propietàries de Terrassa rebran les notificacions de la Gerència Territorial del Cadastre a partir del proper divendres dia 1 de setembre de 2017 en les quals se’ls comunicarà el nou valor cadastral que s’aplicarà a partir de l’1 de gener de 2018, si es compleix el calendari previst.

Les notificacions es rebran per carta, sense certificar ni amb avís de rebut, en la que s’inclourà un codi per a accedir a les dades concretes i específiques de la finca de la que es tracti, així com un termini d’accés per a fer-ho. En accedir-hi electrònicament, el propietari queda formalment notificat i si no hi està d’acord ha de procedir a reclamar, ja sigui interposant un recurs de reposició o una reclamació econòmicoadministrativa, contra les dades materials i físiques assignades a la finca, o contra les dades jurídiques (coeficients d’aplicació sobre el valor del sòl, sobre el valor de les construccions o sobre el valor cadastral total, etc.), de les que s’entengui que l’assignació de valor és incorrecte. Les persones que no hi accedeixin electrònicament dins el termini fixat rebran al mes d’octubre de 2017 una carta amb les mateixes dades i podran notificar-se.

Finalment, pels propietaris que no es donin per notificats, ho seran a través del BOE i en aquest cas les persones afectades només tindran 10 dies per fer la corresponent reclamació. Es resolguin o no les reclamacions, el dia 15 de gener de 2018, l’Ajuntament de Terrassa emetrà el padró de l’IBI (Impost sobre Bens Immobles), amb les dades cadastrals notificades (tal com van ser notificades o tal com hagin quedat després de la reclamació, si és que aquesta s’atén i es contesta).

La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca va presentar al·legacions a la Ponència de Valors el dia 27 de juny passat. D’aquesta ponència és d’on surten els valors aplicant les normes tècniques de valoració. Fins ara no s’ha rebut cap resposta per part del Cadastre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep de ca'n Aurell a agost 29, 2017 | 17:08
    Josep de ca'n Aurell agost 29, 2017 | 17:08
    I no seria més fàcil que a la primera carta hi hagues totes les dades i no ens cumpliquessin tan la vida a nosaltres?. Perque si hem de pagar mès, al menys que sigui fàcil de conèixer l'import.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa