MónTerrassa
Neix a Terrassa la cooperativa Plaza i Campalans Grup
  • CA
Acord entre les empreses Transports Bara i Gestoria Campalans per fer una cooperativa
Acord entre les empreses Transports Bara i Gestoria Campalans per fer una cooperativa | Cedida

!--akiadsense-->

Transports Bara, primera cooperativa de transport a implantar un sistema de gestió de compliance, i Gestoria Campalans, despatx professional col·legiat especialista en assessorament i gestió d’empreses de Transport, han arribat a un acord per a constituir la cooperativa Plaza i Campalans Grup. La iniciativa neix amb l’objectiu de donar resposta a la creixent demanda del sector per a trobar solucions de titulació de transport davant la modificació del Reglament d’Ordenació dels Transports Terrestres (ROTT).

Plaza i Campalans Grup respon al model de cooperativa pretesa per l’Administració: socis treballadors, no empreses. Transports Bara liderarà l’administració i la gestió de socis de la nova cooperativa, mentre que Gestoria Campalans assumirà la gestió comercial del projecte així com totes les funcions administratives i de gestió de permisos i llicències. Transports Bara aporta la seva experiència de dotze anys en el sector i un referent com la primera cooperativa que implanta un sistema de gestió compliance per a la prevenció de delictes penals. Bara, amb oficines centrals a Terrassa, compta amb un volum de negoci d’entorn de 6 milions d’euros i 100 socis.

Jose Plaza, soci fundador de Transports Bara, defensa el model de cooperativa de treball associat, gestionada conforme als estàndards de l’Administració, la qual uneix les millors maneres d’arribar a les necessitats actuals del sector: “Creem un vincle societari entre el soci i la cooperativa, facilitant totes les gestions necessàries perquè el nou transportista pugui donar-se d’alta en l’activitat”, explica Plaza.

Per la seva banda, Xavier Campalans, soci fundador i Director de Gestoria Campalans, explica la seva motivació en el projecte: “Volem cobrir la manca de cooperatives legals que s’adeqüin a les necessitats reals dels conductors del sector de transport”. Campalans considera que “la nova iniciativa és una veritable cooperativa de transport associat on cap soci cooperativista cobra ni paga IVA, i se’ls retribueix mensualment després de descomptar les despeses del seu compte d’explotació. L’accés a l’activitat de transport de mercaderies per carretera, està canviant i continuarà canviant en els pròxims anys. Volem facilitar aquest accés”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa