MónTerrassa
Neix LaCoordi, nova coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
  • CA
Venda de productes de comerç just | Ramon Navarro

Aquest dijous 7 de març a les 12h es presenta a la seu d’Alternativa 3 (Ctra. de Castellar, 526, Terrassa) LaCoordi – Comerç Just i Finances Ètiques. Es tracta d’una nova Coordinadora formada per 6 entitats catalanes del Tercer Sector i de l’Economia Social i Solidària, que promou la justícia social, el Comerç Just i el finançament ètic i solidari. Està formada per SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Alternativa 3, Fiare Catalunya, FETS-Finançament Ètic i Solidari i la XES (Xarxa d’Economia Solidària). La coordinadora compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.

LaCoordi és l’evolució de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica que va néixer fa 20 anys sota el nom de la Festa del Comerç Just i que organitza cada any activitats per fomentar el Comerç Just al voltant del dia mundial, durant el mes de maig. Amb els anys, el projecte ha anat evolucionant incorporant el discurs de les Finances Ètiques i, més endavant, el de l’Economia Solidària.

LaCoordi és una plataforma única a Catalunya que busca consolidar el moviment del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària des d’una perspectiva Nord/Sud per contribuir a la justícia social, la reducció de les desigualtats i el respecte pels drets humans, molt especialment els drets laborals i ambientals als països productors.

A la Roda de Premsa es presentaran també les línies principals de la campanya 2019 al voltant del Dia Mundial pel Comerç Just, que arriba a la 20a edició i que es centrarà en la relació entre Comerç Just i Gènere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa