MónTerrassa
Natàlia Cugueró: “Onze tindrà 130 empleats el primer any”
  • CA
Natàlia Cugueró, directora general del banc Onze
Natàlia Cugueró, directora general del banc Onze | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

Natàlia Cugueró serà la directora general d’Onze. El projecte del banc català que vol servir l’economia real del país i que operarà amb fitxa bancària d’un país de la UE que no serà l’estat espanyol va agafant forma. Cugueró és professora associada a la Universitat Oberta de Catalunya i també desenvolupa la seva carrera en el sector privat. L’actual vicepresidenta 3a de la Cambra de Comerç de Terrassa dona més detalls sobre Onze en aquesta entrevista. Parla dels treballadors que tindrà, el procés de capitalització, els fundadors i la missió que es posa l’entitat.

Quina serà la seva funció com a CEO d’Onze?

La meva funció serà portar la part de producte, client, vendes i màrqueting del banc.

Arriben amb un gran momentum per la fusió de Caixabank i Bankia. Quina anàlisi fa del sector bancari actual?

Els bancs convencionals estan en una situació de canvi degut a la digitalització i als nous models de negoci emergents, que es troben molt més orientats al client i a la personalització dels serveis. La banca ha de contribuir a l’economia real, a donar seguretat als estalvis de la gent i també a finançar els seus projectes. Sembla que actualment hi ha l’oportunitat de tornar a la missió original que hauria de tenir un banc. Això és el que demanda la societat.

Aspiren a gestionar comptes de l’administració pública?

No aspirem a això. Serem un banc per a les persones i les pimes, en definitiva, per a l’economia real.

En quin estat es troba el projecte? Fintech, neobanc, un banc amb banca digital, què és Onze?

El projecte és un challenger bank, per tant, busca operar com un banc amb llicència pròpia. Es troba en el procés de la darrera fase de capitalització, que volem obrir al màxim possible als catalans. Ara estem seleccionant les empreses petites i mitjanes, de les quals entre 20 i 30 seran fundadores, i la resta de persones que tinguin ganes de participar-hi (amb participacions que compraran) a través d’una captació que obrirem en un termini d’un parell de mesos. Aquesta primera fase de captació de capital català la fem perquè tenim la intenció que el banc sigui de la gent.

Quan es podrà obrir un compte bancari amb Onze? Quins serveis oferiran?

Estem treballant perquè sigui al més aviat possible, pel fet que s’han accelerat els terminis, donada la situació actual. Oferim els serveis de banca tradicional i d’altres com ara un marketplace de finançament entre usuaris del propi banc.

Els comptes d’Onze estan assegurats pel fons de garantia fins a 100.000 euros com en la resta de bancs?

El fons de garantia, al final, no deixa de ser el mínim que es garanteix, i efectivament, nosaltres també el tindrem. Però la gràcia és entendre que els bancs potser haurien de garantir més, és a dir, la totalitat dels estalvis dipositats.

Quan preveuen tenir fitxa bancària?

Aviat.

Quins fons es necessiten per demanar una fitxa bancària?

El capital mínim que s’ha de tenir en general són 5 milions, per ser creïbles.

Ara es troben en fase de cerca de fons. Quina capitalització volen recollir dels inversors inicials?

Ara estem completant els fons de mobilització necessaris per portar el projecte a terme. El target de capital que volem assolir és de 15 milions d’euros, com a mínim.

Qui són els proveïdors tecnològics amb què treballaran? Quan es podrà descarregar l’app d’Onze?

Aquesta informació anirà venint durant les properes setmanes. Anirem desplegant la informació a mida que tot estigui preparat. Venim a crear un banc i per tant el projecte està en fase de desplegament.

Quants treballadors tindrà l’entitat a mitjà termini?

La planificació és tenir 130 empleats el primer any, dels quals, 100 seran a Catalunya. A mitjà termini s’espera arribar a 500 empleats.

L’únic soci que consta de La Fed Management Company LTD, l’empresa des de la qual s’impulsa Onze, és Mir Farhaan. Quin càrrec tindrà el senyor Farhaan?

Farhaan Mir no és un soci, sinó un càrrec directiu que ha fet totes les gestions necessàries per tal que, tot i la Covid19 es pugui arribar a crear l’empresa de management, necessària per gestionar proveïdors, persones, entre d’altres. De fet el soci de l’empresa de management és Unitat per la Independència (UXI), i això ja està registrat i es pot comprovar. El fet que en algun moment hagi aparegut en Farhaan Mir com a soci ha estat circumstancial, per facilitar les gestions que s’han fet més feixugues del normal, donat la Covid19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa