MónTerrassa
Mina Terrassa defensa que sempre ha tingut afany de lucre

Els responsables de Mina, Aigües de Terrassa, concessionària del servei municipal d’aigües fins a finals de l’any passat, han defensat que la companyia ha tingut des dels seus orígens afany de lucre a través d’una entrada al bloc de l’empresa. D’aquesta manera es posicionen davant d’algunes informacions que es remeten al primer contracte entre la companyia i l’Ajuntament, el 1941, per afirmar que s’hi esmentava el concepte ‘fins no lucratius’. Els responsables de Mina admeten que l’expressió hi apareixia, però ho adscriuen al context de l’època, en plena postguerra civil i amb la necessitat de reactivar l’economia de la ciutat. A més subratllen que el contracte també expressava que la companyia podia obtenir “el seu just benefici industrial” amb els romanents de l’explotació del servei.

La companyia explica en el seu article que l’industrial terrassenc Josep Badrinas Sala va parlar, en el moment de tancar el contracte del 1941, d’un posicionament “patriòtic”. Aquesta declaració responia, s’indica des de l’empresa, a un interès general per garantir els cabals d’aigua suficients per a l’activitat empresarial, especialment pel sector de tints i acabats. En plena postguerra civil, afegeixen, “el més important per a la ciutadania i els empresaris terrassencs era la recuperació econòmica i social de la ciutat”.

Això no ha tret, però, que posteriorment hi ha hagi hagut ampliacions de capital subscrites per particulars que “a més de donar el seu suport a Terrassa, desitjaven una justa i legítima compensació a la seva inversió”. En aquest sentit recorden que al llarg de la relació contractual entre Mina i l’Ajuntament, la ciutat ha generat “molts reptes urbanístics, econòmics i industrials”. L’empresa “ha superat tots aquests obstacles i, a més a més, ha treballat incansablement per millorar i modernitzar el servei d’abastament d’aigua” de Terrassa, s’explica a l’article.

Nou comentari

Comparteix