MónTerrassa
Mina i Ajuntament de Terrassa signen la pau per 5 anys

L’Ajuntament de Terrassa i Mina han arribat a un acord de col·laboració per tal d’assegurar la continuïtat del servei en les millors condicions i als efectes de garantir la qualitat en la seva prestació amb el nou model de gestió, a partir del proper 10 de desembre. L’entesa ha estat possible gràcies a la mediació del Col·legi d’Advocats de Terrassa, segons ha pogut saber Món Terrassa.

L’Ajuntament i Mina han acordat una fórmula de col·laboració publicoprivada que estableix aspectes importants com ara que Mina posarà a disposició de l’EPEL les aplicacions informàtiques necessàries per a una òptima gestió del servei, els seus cabals d’aigua, les oficines d’atenció a l’usuari, magatzems, instal·lacions, així com altres dependències, aspectes imprescindibles per facilitar aquesta correcta i immediata continuïtat del servei. Així també es garanteixen els llocs de treball i les condicions laborals de tot el personal de Mina. Aquests aspectes i altres, que s’aniran concretant amb més detall en les properes setmanes, hauran de garantir la prestació del servei sense incidències i amb els màxims nivells de qualitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat social, mediambiental i econòmica.

Mina també es compromet a continuar aportant el seu coneixement i experiència per tal que, d’acord amb la nova etapa que s’obre, el servei sigui prestat amb les mateixes garanties i condicions. Marià Galí, president de Mina, s’ha mostrat “satisfet per l’acord i agraeix a l’Ajuntament els esforços realitzats per assolir aquesta entesa que garanteix la continuïtat del servei tot respectant els acords municipals i que permet continuar comptant amb el coneixement i experiència de més de 175 anys de Mina al servei de la gestió de l’aigua a Terrassa”. Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, valora molt positivament que «s’hagi pogut establir un diàleg amb Mina per acordar el traspàs del servei a l’Entitat pública», i confia «que aquest acord obri una nova etapa de relacions que permeti rebaixar el nivell de judicialització del nou model de gestió pública».

Mina considera que aquesta col·laboració revertirà en benefici del servei i de la ciutadania, que ha expressat en diverses ocasions la seva opinió al respecte i s’ha mostrat satisfeta amb l’actual gestió del servei que s’ha portat a terme fins a dia d’avui, alhora que permetrà buscar les millors solucions per a altres qüestions jurídiques pendents de resoldre. Mina, Aigües de Terrassa continuarà prestant servei a la resta de municipis on ho feia fins ara: Viladecavalls, Ullastrell, Rellinars i Vacarisses.

A banda d’aquests serveis que es volen contractar a Mina, l’EPEL treballa intensament per fer efectiu el traspàs del servei i s’està preparant la contractació per donar continuïtat a tots els subministraments, obres i serveis necessaris pel funcionament del servei. També s’està desenvolupant el procés de disseny de la imatge gràfica i el nom de l’EPEL, aspectes que en el seu conjunt, hauran de garantir el traspàs del servei sense cap incidència, i que la gestió es faci amb els màxims nivells de qualitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat social, mediambiental i econòmica.

Mina demana mediació del Col·legi d’Advocats per mantenir el servei

Terrassa aprova definitivament la municipalització del servei

El PSC, orgullós d’haver impulsat la municipalització de l’aigua a Terrassa

La Generalitat diu que falten informes per fer efectiva la municipalització de l’aigua

Accionistes de Mina volen que Vega reflexioni sobre la gestió de l’aigua

Mina creu que la Generalitat li “dona la raó” i manté “l’oferta de diàleg”

Terrassa ignorarà l’oposició dels sindicats a la municipalització de l’aigua a Barcelona

Constituït el Consell d’Administració de “Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL”

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Traición a setembre 28, 2018 | 07:57
  Traición setembre 28, 2018 | 07:57
  El PSC nos la ha colado, de la gestió pública acordada por el anterior alcalde Jordi Ballart, se ha pasado a la gestión publico/privada. No permitiremos està traïción. No permitiremos que ni el alcalde Vega ni el PSC nos tomen el pelo.
 2. Icona del comentari de: Traición a setembre 28, 2018 | 08:58
  Traición setembre 28, 2018 | 08:58
  Esperemos la que sea una falsa notícia lo de la gestió mixta publico privada y sea pública al 100% tal y como dijous el anterior alcalde Jordi Ballart.
 3. Icona del comentari de: Juan XX a setembre 28, 2018 | 09:05
  Juan XX setembre 28, 2018 | 09:05
  Al final la empresa será publica y punto, lo demás son comentarios de la prensa. Si miras este medio de comunicación la TeC ya está de acurdo con la negociación y me consta que ERC también. Por lo tanto no hay motivo para dudar de TeC i ERC, aunque nosotros también estamos alerta.
 4. Icona del comentari de: Traición a setembre 28, 2018 | 09:48
  Traición setembre 28, 2018 | 09:48
  si és así Juan XX vale, pero igualmente estamos al tanto por si acaso. No me fio nada de estos nuevos del PSC

Nou comentari

Comparteix