MónTerrassa
Més de 17.300 egarencs estan afectats per un ERTO
  • CA
Detall de les persones afectades per ERTO al Vallès
Detall de les persones afectades per ERTO al Vallès | CCVO

!--akiadsense-->

El nombre de treballadors i treballadores afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació a Catalunya arriba a 719.801 persones, segons les últimes dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La immensa majoria dels casos (84,6%) corresponen a expedients de força major. Tot i que els expedients i les persones afectades continuen augmentant, el ritme de creixement ha disminuït de manera notable.

Al Vallès Occidental, s’han presentat un total de 10.491 expedients que afecten 92.291 persones, el 12,8% del total de Catalunya. Des del 7 d’abril, primera data amb dades comarcals disponibles, la xifra de persones afectades s’ha incrementat un 15,6% (12.486 persones més). El 29,1% de la població assalariada de la comarca estaria afectada per un ERTO, proporció inferior a la registrada per altres territoris de l’entorn i superior a la del conjunt de Catalunya (26,8%).

Sis municipis concentren dos terços de les persones afectadas per ERTOs a la comarca: Terrassa (19,3%), Sabadell (16,3%), Sant Cugat del Vallès (10,6%), Barberà del Vallès (8,8%), Rubí (7,3%) i Cerdanyola del Vallès (5,9%). En relació amb la població assalariada del municipi, destaca l’elevada incidència dels ERTOs a Sentmenat, Castellbisbal, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Ripollet. Sectorialment, les cinc seccions més afectades són les indústries manufactureres (27,8%), el comerç (17,7%), l’hostaleria (12,6%), la construcció (6,4%) i les activitats professionals i tècniques (5%). Aquestes cinc branques apleguen prop del 70% de les persones afectades.

ERTOs per municipis de la comarca
ERTOs per municipis de la comarca | CCVO

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa