MónTerrassa
Els matalassos Dormity perden 1,8 milions d’euros per la Covid

El 2020 no ha estat un bon any per l’empresa terrassenca de matalassos Dormity, que ha registrat una pèrdua d’1,8 milions d’euros, segons confirma Metropoli. La pandèmia per la Covid-19 i l’Estat d’alarma va obligar al fabricant de matalassos i sistemes de descans a tancar les seves portes al més de març, i els ingressos van baixar dràsticament: de 22,6 milions l’any 2019, van passar a 18,9 milions el 2020, una gran davallada que ningú s’esperava.

Aquests números vermells són degut a la pandèmia de la Covid-19, que va afectar greument a l’empresa i van haver de prendre mesures dràstiques. La fàbrica va baixar la persiana temporalment durant l’Estat d’alarma, així com l’extensa xarxa de botigues arreu del territori, i gairebé tota la plantilla de l’empresa -integrada per 200 persones- van entrar en expedients de regulació temporal, segons explica el diari. Amb aquesta mesura, les despeses laborals es van retallar un 24%, el que seria uns 5 milions d’euros.

A més a més, també es va demanar una rebaixa del lloguer de la cinquantena de locals de les botigues Dormity -moltes d’elles situades a Barcelona, l’Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Rubí, Molins de Rei i altres ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona-. Es va aconseguir una rebaixa del 19%, i el pagament dels lloguers es va rebaixar a 3,4 milions d’euros. Per altra banda, els proveïdors també van aplaçar els deutes i es van ampliar els terminis de pagaments per les noves compres. Tot i aquestes mesures, l’empresa no ha pogut evitar obtenir uns mals resultats el 2020, amb una pèrdua d’1,8 milions d’euros.

Empresa Dormity

Amb més de 20 anys en el sector del descans, David Sánchez Farrán va fundar la marca Dormity l’any 2009 a la ciutat de Terrassa. “A dia d’avui, l’empresa compta amb una xarxa de més de 50 punts de venda i està posicionada com referent en el sector del descans”, tal i com indiquen a la sva pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa