MónTerrassa
Matadepera és el tercer municipi més ric de l’estat
  • CA

Matadepera es posiciona com el tercer municipi més risc de tot l’Estat espanyol de l’any 2019, segons les últimes dades publicades per l’Agència Tributaria en l’estadística dels municipis de més de 1.000 habitants per renda bruta mitjana. El municipi del Vallès Occidental ocupava el primer lloc com el municipi més ric l’any 2018, però dos municipis l’han passat per davant i ha baixat fins a la tercera posició. Pozuelo de Alarcón, municipi de la Comunitat de Madrid, ha desbancat Matadepera i ha recuperat el tro. El segon lloc l’ocupa Xeresa, un municipi de la comarca de la Safor a la Comunitat Valenciana de poc més de 2.000 habitants que ha aconseguit superar Matadepera sorprenentment.

Pozuelo de Alarcón sempre s’ha posicionat com el municipi més ric des que l’Agència Tributària va començar a dur a terme aquesta estadística l’any 2013, amb l’excepció de l’any 2018, quan Matadepera li va arrabassar el lloc amb una renda bruta mitjana de 218.788€ per cap. La rumorologia apunta que Matadepera es va convertir en el poble més ric de l’Estat perquè hi va anar a viure un multimilionari, i per tant, l’entrada d’aquesta gran quantitat de diners hauria fet pujar la renda general per habitant. També s’han de tenir en compte operacions econòmiques d’aquell moment en concret, com per exemple la venda de Cirsa per 2.000 milions d’euros per part de Manuel Lao, resident al municipi. Nil López, alcalde de Matadepera, va declarar a Món Terrassa que el fet que el municipi esdevingués el més ric no reflectia la realitat del poble: “Són dades estadístiques, però hi viu molta gent que està passant dificultats”.

Tot i això, el municipi del Vallès sempre ha estat entre els cinc primers del rànquing: l’any 2013 ocupava el segon lloc; l’any 2014 el tercer; el 2015 el cinquè; el 2016 el segon; el 2017 el quart; i finalment el 2018, primera posició, coronant-se com a municipi més ric. Ara, el 2019, se situa en tercer lloc, una posició més habitual pel municipi i semblant als anys anteriors.

Top 10 municipis més rics de l’Estat espanyol

Així doncs, actualment el rànquing l’encapçalen Pozuelo de Alarcón, Xeresa i Matadepera, però cal destacar que en el “top 10” també hi trobem dos altres municipis catalans: Sant Just Desvern i Sant Cugat del Vallès, amb la sisena i la vuitena posició respectivament. No entra en els deu primers, però també cal mencionar el municipi de Gurb, que agafa l’onzena posició amb una renda bruta mitjana de 55.485€ per cap. L’ordre dels municipis més rics d’Espanya l’any 2019, segons l’Agència Tributària, quedaria així:

  1. Pozuelo de Alarcón (Comunitat de Madrid), amb una renda bruta mitjana de 82.188€ per cap.
  2. Xeresa (Comunitat Valenciana), amb una renda bruta mitjana de 69.313€ per cap.
  3. Matadepera (Catalunya), amb una renda bruta mitjana de 65.670€ per cap.
  4. Alcobendas (Comunitat de Madrid), amb una renda bruta mitjana de 64.062€ per cap.
  5. Boadilla del Monte (Comunitat de Madrid), amb una renda bruta mitjana de 62.965€ per cap.
  6. Sant Just Desvern (Catalunya), amb una renda bruta mitjana de 60.644€ per cap.
  7. Simancas (Castella i Lleó), amb una renda bruta mitjana de 58.896€ per cap.
  8. Sant Cugat del Vallès (Catalunya), amb una renda bruta mitjana de 56.688€ per cap.
  9. Torrelodones (Comunitat de Madrid), amb una renda bruta mitjana de 56.002€ per cap.
  10. Majadahonda (Comunitat de Madrid), amb una renda bruta mitjana de 55.650€ per cap.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa