MónTerrassa
L’Hostal del Fum s’acomiada definitivament de 132 anys d’història
  • CA
El mític Hostal del Fum, en venda
El mític Hostal del Fum, en venda | J.M.O.

!--akiadsense-->

El juny d’ara fa un any desapareixia el pàrquing de l’Hostal del Fum de Terrassa, a la carretera Montcada (davant de l’estació d’autobusos) per donar pas a un bloc de pisos. El local del mític restaurant però es mantenia intacte i els rumors que circulaven és que es farien reformes i es tornaria a obrir. Setmanes i mesos van anar passant, va ser víctima d’alguns actes vandàlics i intents de robatoris, i la persiana continuava abaixada. L’esperança de salvar aquest establiment fundat l’any 1888 s’anava esfumant.

Finalment, des de fa uns dies es pot veure que l’edifici s’hi ha penjat el cartell de “En venda”, posant així punt i final a la història d’un dels restaurants més mítics de la nostra ciutat. Amb els temps que corren sembla difícil pensar que tornarà a recuperar la seva funció original i el més probable és que acabi, com ja va passar amb la zona d’aparcament, convertit en pisos.

Llegim a Records de Terrassa: “Un restaurant terrassenc de tota la vida. Els orígens de l’hostal daten dels darrers anys del segle XIX, essent aleshores una fonda per a traginers i a la vegada una botiga on es venia gra cuit. A l’establiment hi havia uns fogons que els mateixos clients utilitzaven per coure la carn i això feia que es generés una gran quantitat de fum. D’aquí li ve que la gent l’anomenés la fonda o l’hostal “del fum”. Els propietaris sempre han respectat aquest sobrenom popular, tot i que el seu nom oficial sigui “Restaurant Burrull”, nom que porta des dels anys 30 en que va passar a ésser propietat de la família Burrull”.

Galeria de fotografies de l’Hostal del fum de fa uns mesos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa