MónTerrassa
Leitat dissenya un seient d’avió sostenible, lleuger i de baix manteniment
  • CA

L’empresa terrassenca Leitat ha liderat el projecte europeu ‘Hairmate’ juntament amb el centre tecnològic Fraunhofer, la Universitat de Girona i ALPEX, on ha dissenyat un nou seient d’avió sostenible, lleuger i de baix manteniment, pel futur de l’aviació europea. Tal i com ha exposat l’empresa en un comunicat, el projecte ha obtingut uns “resultats sorprenents” en les primeres proves de resistència, arribant a resistir 10G, i podria “realitzar una segona prova de les mateixes característiques”.

El projecte s’ha pogut desenvolupar després de cinc anys de treball i, gràcies al finançament de la Unió Europea, se n’han fabricat dos prototips. Els nous seients incorporen “materials i processos de fabricació basats en l’ús de fibres de carboni amb l’aplicació d’una resina sostenible” fabricada per Leitat i TIPD (Integració de Tecnologia i Desenvolupament de producto)

El seient està format per peces d’WCM i SMC amb un disseny produït mitjançant un procés de fabricació i sistema d’unió patentat per Fraunhofer. Es tracta d’un seient “sostenible, lleuger de baix manteniment i ‘industrialitzable’ pel futur de l’aviació europea, diferenciant-se de l’habitual estructura tubular basada en fibra de carboni amb unions de titani d’un cost més elevat”.

A la recerca de nou finançament a Europa

Actualment, el projecte està buscant finançament a nivell europeu per “continuar amb el desenvolupament de la tecnologia i poder fer que el prototip arribi de seguida als futurs vehicles dissenyats i fabricats a la Unió Europa per terra, mar i aire”.

Més sobre Leitat

Leitat és un centre tecnològic d’excel·lència que té la missió de “gestionar tecnologies per crear i transferir valor social, mediambiental, econòmic i industrial sostenible a les empreses i entitats, a través de la investigació i els procés tecnològics”. La seva missió és “ser referent a nivell global per la gestió de tecnologies innovadores, estimulant la creativitat i el talent de les persones”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa