MónTerrassa
L’atur registra a l’abril una baixada de gairebé 350 persones a Terrassa
  • CA

El mes d’abril de 2021 finalitza amb 60.799 persones aturades al Vallès Occidental. Respecte al març, l’atur disminueix un 1,9%, el que representa 1.171 persones desocupades menys a la comarca. La taxa d’atur registral provisional de la comarca se situa en el 13,5%. A l’abril, l’atur acostuma a disminuir mensualment a la comarca. Des de l’inici de la sèrie estadística només va incrementar-se l’any 2008 (+3,9%) i el 2009 (+1,8%), en el context de l’anterior crisi, l’any 2012 (+0,8%) i, finalment, el 2020, quan part de l’activitat econòmica es va paralitzar per les mesures aplicades per fer front a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Respecte d’un any abans, l’atur registrat s’ha incrementat un 15,4%, un creixement més moderat que el que s’ha registrat en els darrers mesos. En xifres absolutes, a l’abril hi ha 8.119 persones aturades registrades més que un any abans. L’atur cau, mensualment, en vint dels vint-i-tres municipis de la comarca, es manté estable en dos i augmenta en un. 

Cal recordar que aquestes dades no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat (Ordre ministerial d’11 de març de 1985, per la que s’estableixen criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa