MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa busca personal administratiu

Tens menys de 30 anys i vols treballar a l‘Ajuntament de Terrassa? L’administració pública obre convocatòria per cobrir fins a set places d’Auxiliar de gestió en diferents departaments municipals. Es tracta d’una oferta de contractació en pràctiques de Joves Beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya (cal estar inscrit al programa). Si vols més informació, envia’ns un correu a: [email protected]

Les funcions que faria són: Suport administratiu als diferents equips de treball de l’àmbit on sigui adscrit / Registre, classificació i arxiu documental / Gestió, tramitació i coordinació de processos administratius / Transcriure, copiar i/o elaborar documents, estadístiques i/o memòries / Recollida, actualització i centralització d’indicadors / Gestió de bases de dades / Suport als tècnics del servei en la recollida d’informació, tramitació de documents i gestions administratives relacionades amb els projectes i actuacions que es desenvolupin des de el servei on està adscrit / Atenció al públic (presencial, telefònica o per correu electrònic).

Es tractaria d’una jornada completa (37,5 hores setmanals) de dilluns a divendres de 8 del matí a les 15.20h. La previsió d’incorporació serà a finals del mes de setembre i la durada del contractes és de sis mesos, amb un sou brut mensual de 1.309,63 euros. Es demana tenir un Cicle Formatiu de Grau Mig en la branca d’administració i gestió, el nivel C1 de català i castellà. A més, és imprescindible saber utilitzar Microsoft Office o equivalent (Word, Excel, Power Point).

Podeu trobar més informació clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa